Jo Lernaut komt spreken in Izegem.
Volledig scherm
Jo Lernaut komt spreken in Izegem. © BELGA

Jo Lernaut komt spreken op domein Blauwhuis

IzegemDe vzw Cultus organiseert op zaterdag 11 september een lezing van Jo Lernaut in een tent op het domein van kasteel Blauwhuis.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Wielerlegende Jempi Monseré als reus vereeuwigd, tot blijdschap van zijn zussen: “Het resultaat is nog mooier dan we durfden dromen”
  Roeselare

  Wielerle­gen­de Jempi Monseré als reus vereeuwigd, tot blijdschap van zijn zussen: “Het resultaat is nog mooier dan we durfden dromen”

  Wijlen wielrenner Jean-Pierre ‘Jempi’ Monseré is in Roeselare en omstreken een groot figuur, maar voortaan mogen we dat ook letterlijk nemen. De wereldkampioen die een halve eeuw geleden kwalijk ten val kwam en overleed, is zondag vereeuwigd als Roeselaarse reus. De kolos van ruim vier meter is boven de doopvont gehouden door Jempi’s zussen en peter Freddy Maertens.