Het colourfestival in Izegem naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging.
Volledig scherm
Het colourfestival in Izegem naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging. © Maxime Petit

Jeugd zorgt op Colour Festival voor kleurrijke Dag van de Jeugdbeweging

IzegemNa een jaar uitstel om de ondertussen gekende redenen ging het Colour Festival naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging vrijdag wel terug door. Heel wat jongeren amuseerden zich door met zakjes kleurpoeder naar elkaar te smijten en dat leverde mooie beelden op.

 1. De sfeer van après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Zuid-West-Vlaanderen warmen je de komende weken op
  PREMIUM
  Kortrijk/Ieper/Roeselare

  De sfeer van après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Zuid-West-Vlaanderen warmen je de komende weken op

  De winter staat voor de deur, de kerstballen mogen van zolder en velen zijn al aan het duimen voor een eerste winterse bui. December staat synoniem voor gezelligheid en coronapandemie of niet, wij zijn alvast van plan om er ook dit jaar het beste van te maken. We zochten en vonden dan ook enkele leuke winterbars in de buurt waar iedereen welkom is om zich op een veilige manier op te warmen.
 1. Buren vrezen verkeers- en geluidshinder bij verhuis aannemersbedrijf naar Izegem
  Izegem/Oekene

  Buren vrezen verkeers- en geluidshin­der bij verhuis aannemers­be­drijf naar Izegem

  De vergunningsaanvraag van aannemersbedrijf Maeyaert uit Oekene voor een verhuis naar een terrein in de Mandelstraat in Izegem zorgt bij veel ongerustheid bij de buren. Zij vrezen niet alleen geluids- en stofhinder, maar ook een toename van zwaar verkeer. Ook Prizma-basisschool Heilig-Hart uitte al zijn bezorgdheid. De zaakvoerder sust en belooft de nodige maatregelen te nemen om hinder te vermijden.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.