Mama Ilse Vanpoucke met Jaymen (2,5), die deels doof is.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Ilse Vanpoucke met Jaymen (2,5), die deels doof is. © Henk Deleu

Jaymen (2,5) is deels doof, ouders starten inzamelactie voor hoorapparaat: “We willen zo snel mogelijk zijn taalachterstand wegwerken”

IzegemAmper 2,5 jaar is hij, maar kleine Jaymen uit Izegem heeft al een hele lijdensweg afgelegd. Hij was pas vier dagen oud toen hij een hersenvliesontsteking kreeg en een paar maanden later kreeg hij een waterhoofd. Sindsdien is hij gedeeltelijk doof. Een hoorapparaat zou zijn achterstand wat kunnen wegwerken. “Maar net nu is een herziening van onze zorgtoeslag geannuleerd”, zucht mama Ilse Vanpoucke. Jaymens ouders zijn daarom een inzamelactie gestart.

  1. 18 maanden cel voor Noord-Franse drugskoeriers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”
    Roeselare

    18 maanden cel voor Noord-Fran­se drugskoe­riers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”

    Drie jonge Noord-Franse drugskoeriers uit de streek van Tourcoing zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en boetes van 1.600 tot 16.000 euro voor het binnensmokkelen van cocaïne en heroïne in ons land. Ze konden telkens in Roeselare gevat worden. “Een kwalijk fenomeen dat een halt toegeroepen moet worden. Het is een echte plaag”, vindt Kortrijks afdelingsprocureur Vincent Remy.