Een archiefbeeld van de speelpleinwerking vorig jaar. In de zomer 2020 werkt Izegem met acht locaties om veilige bubbels van 45 kinderen te hebben.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de speelpleinwerking vorig jaar. In de zomer 2020 werkt Izegem met acht locaties om veilige bubbels van 45 kinderen te hebben. © RV

Izegemse speelpleinwerking deze zomer op acht verschillende locaties: “Veilige bubbels creëren”

De speelpleinwerking in Izegem vindt deze zomer plaats op acht verschillende locaties. Inschrijven kan al vanaf woensdag 10 juni via de webshop van de stad. Dat doe je telkens voor een volledige week, voor een verlaagde prijs van één euro per dag.

 1. Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen
  Emelgem

  Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen

  Een bewegwijzerde marathon lopen in eigen stad? Het kan straks in Izegem, waar zaterdag een gloednieuwe looproute ingehuldigd werd in deelgemeente Emelgem. Na een eerdere lus in Izegem-centrum komen er in 2021 en 2022 ook bewegwijzerde lussen bij in Kachtem en in de Bosmolens, waarna alles samen verbonden wordt, goed voor een traject van 42,2 kilometer. En da’s een bekende afstand bij loopfanaten.
 2. Midwest verplicht mondmaskers op speelpleinen en sportterreinen
  Roeselare

  Midwest verplicht mondmas­kers op speelplei­nen en sportter­rei­nen

  De cijfers van het aantal mensen dat besmet is met Covid-19 ogen ook in de regio Midwest bloedrood. De 16 burgemeesters van de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) en Lendelede hebben na kennisname van de aangescherpte maatregelen van de Vlaamse regering en een aftoetsing aan de lokale situatie in overleg beslist om nog een bijkomende maatregel in te voeren zijnde het invoeren van de mondmaskerplicht voor al wie ouder is dan 12 jaar op speelpleinen en sportterreinen in alle gemeenten van de regio Midwest. Dit vanaf woensdag om middernacht. “‘In contact met andere mensen is bescherming belangrijk”, aldus Kris Declercq, burgemeester van Roeselare en Midwest-voorzitter. “Het dragen van een mondmasker biedt veiligheid en is al ingeburgerd. Dat moeten we volhouden, ook op speelpleinen en sportterreinen, zoals we dat op andere plaatsen al doen.”