Onder andere dokter Luc Colemont, gespecialiseerd in darmkanker, komt langs op de Seniorenacademie.
Volledig scherm
Onder andere dokter Luc Colemont, gespecialiseerd in darmkanker, komt langs op de Seniorenacademie. © Klaas De Scheirder

Izegemse Seniorenacademie uit de startblokken

IzegemDe Izegemse Seniorenacademie, een samenwerking tussen de seniorenraad en het dienstencentrum De Leest, plant opnieuw een reeks boeiende lezingen. “Het voorbije anderhalf jaar was ook voor heel wat senioren een moeilijke tijd en we willen hen zo snel mogelijk weer samenbrengen en informeren”, zegt schepen van Senioren Kurt Himpe.

 1. Oudercomité Tasscheschool rommelt

  Ouderco­mité Tassche­school rommelt

  Het oudercomité van de Tasscheschool in Ardooie organiseert op zaterdag 13 mei opnieuw hun vertrouwde rommelmarkt in de buurt van de Krommestraat. Inschrijven kan nu al via 0456/16.51.01of per mail aan oudercomitedetassche@outlook.be. Deelnemen kost 5 euro voor een stand van vier lopende meter. Betalen doe je per overschrijving aan BE05 9731 7057 8675. De dag zelf worden gezellige drank- en eetstandjes voorzien en ook voor de kinderen wordt werk gemaakt van leuke attracties.
  Ardooie
 2. Nooit te oud om te (defi)leren... Maria (92), Rosa en Marie-Thérèse (90) showen strandmode: “Op onze leeftijd mogen we er nog best zijn, hé?”
  PREMIUM

  Nooit te oud om te (defi)leren... Maria (92), Rosa en Ma­rie-Thérèse (90) showen strandmode: “Op onze leeftijd mogen we er nog best zijn, hé?”

  “Wat vind je van mijn fleurige jurkje?”, knipoogt Maria (92), duidelijk haar charmes nog niet verloren. Ooit was ze boerin, nu is ze rusthuisbewoonster én volleerd fotomodel. Samen met twee andere gelegenheidsmannequins op leeftijd schittert Maria vanaf vandaag op sociale media in een reeks ‘pashokfilmpjes’ van een winkel in lingerie en strandkleding. Wij woonden de prachtige fotoshoot bij. “We zijn oud, maar niet out.”
  Lendelede
 3. 
Bier met tabasco? Moet kunnen, vindt brouwer Jef (41): “Nieuwe brouwsels vernoemd naar vier ruiters van de Apocalyps”
  PREMIUM

  Bier met tabasco? Moet kunnen, vindt brouwer Jef (41): “Nieuwe brouwsels vernoemd naar vier ruiters van de Apocalyps”

  Wat hebben bier en tabasco met elkaar te maken? Vraag dat maar aan Jef Pirens (41), die al eens graag met een unieke combinatie op de proppen komt. De creatieveling liet zijn nieuwste brouwsel rijpen in vier vaten waar telkens iets anders in gezeten heeft. Het resultaat zijn vier bieren met een Bijbelse naam, want ze zijn vernoemd naar de ruiters van de Apocalyps. Welke andere opmerkelijke combinaties hij nog probeert ontdek je hieronder.
  Izegem