Cultuurschepen Kurt Himpe, cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove en leden van de werkgroep beiaard met uiterst rechts stadsbeiaardier Koen Cosaert. Op de achtergrond zien we de Sint-Tillokerk, waar de Izegemse beiaard zich in bevindt.
Volledig scherm
Cultuurschepen Kurt Himpe, cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove en leden van de werkgroep beiaard met uiterst rechts stadsbeiaardier Koen Cosaert. Op de achtergrond zien we de Sint-Tillokerk, waar de Izegemse beiaard zich in bevindt. © vdi

Izegemse beiaardconcerten vieren honderd jaar Beiaardschool

IzegemHet is ondertussen al een ingeburgerde traditie geworden: in juni en juli zijn er opnieuw een reeks beiaardconcerten. De Izegemse stadsbeiaardier Koen Cosaert speelt er een hoofdrol in.

 1. KIJK. Sportclubs protesteren tegen sluiting Tielts zwembad: “Jarenlang verwaarloosd... en nu staan we voor een voldongen feit”
  PREMIUM
  Tielt

  KIJK. Sportclubs proteste­ren tegen sluiting Tielts zwembad: “Jarenlang verwaar­loosd... en nu staan we voor een voldongen feit”

  De definitieve sluiting van het Tieltse zwembad slaat diepe wonden bij sportverenigingen en inwoners. Ontgoocheling en boosheid primeren. Ze verwijten het huidige stadsbestuur en vorige stadsbesturen grove nalatigheden en verwaarlozing in het dossier. Tijdens een protestactie ontvouwden ze een spandoek waarmee ze het zwembad symbolisch ten grave droegen. “Er is ons al die tijd zand in de ogen gestrooid.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. Vrijgesproken voor dierenmishandeling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”
  PREMIUM
  Izegem

  Vrijgespro­ken voor dierenmis­han­de­ling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”

  Hoewel hij voor dierenmishandeling nog vrijuit ging, kreeg Louis Verbist van slachthuis Verbist uit Izegem nu toch een zware boete voor gesjoemel met tienduizenden kilo’s vlees. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man en zijn bedrijf tot een boete van in totaal 400.000 euro. Bovendien verklaarde de rechter voor 95.740 euro aan vleesproducten verbeurd. Wat hield die fraude met de grote F nu precies in?