De beiaard in Izegem
Volledig scherm
De beiaard in Izegem © RV

Izegemse beiaardconcerten krijgen dit jaar toch luisterplaats

IzegemDe stad Izegem organiseert in juni opnieuw beiaardconcerten en dit jaar is dit opnieuw met een luisterplaats. “Vorig jaar werden de concerten noodgedwongen via livestream uitgezonden, maar een luisterplaats zet de beiaard meer in de kijker”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

 1. Kraamcentrum ‘de wieg’ informeert toekomstige en jonge ouders
  Roeselare

  Kraamcen­trum ‘de wieg’ informeert toekomsti­ge en jonge ouders

  Kraamcentrum ‘de wieg’, een initiatief van Thuiszorg Familiezorg, organiseert op vrijdag 21 oktober 2022 gratis infosessies voor toekomstige en jonge ouders. Tussen 16.30 en 17.45 uur krijg je er tips voor een rustige kraamtijd, van 18 tot 19.30 uur wordt de zin en onzin van bepaalde babyspullen, en dus wat je echt nodig hebt, toegelicht. Inschrijven voor deze sessies kan via www.dewieg.be. Het Kraamcentrum vind je langs de leenstraat 31 in Roeselare. Tijdens je bezoekje krijg je ook alle info over wat de kraamverzorgende, vroedvrouw of vrijwilliger thuis kunnen betekenen tijdens de zwangerschap of na de geboorte.
 2. Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzingen naar engelen en duivels op onze drankkaart"
  PREMIUM
  Roeselare

  Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzin­gen naar engelen en duivels op onze drankkaart"

  Altijd al eens een pintje willen drinken in de kerk? Dan moet je vanaf donderdag 6 oktober in de Roeselaarse Paterskerk zijn. Benny Kellner, zaakvoerder van De Nieuwe Klokke op de Grote Markt, en Henk De Gheldere, drijvende kracht achter Bar Giraf en Jeanien, turnden de ontwijdde kerk langs de Delaerestraat om tot café Kerk33. “Voor een periode van één jaar, dan wordt de volledige site herbestemd”, klinkt het.
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Op huizenjacht in West-Vlaanderen, maar toch dicht bij Gent: “Beernem, Tielt en Ruiselede zijn betaalbaarder dan Deinze. Ideaal voor oud-studenten”
  PREMIUM
  Tielt/Beernem/Ruiselede

  Op huizen­jacht in West-Vlaanderen, maar toch dicht bij Gent: “Beernem, Tielt en Ruiselede zijn betaalbaar­der dan Deinze. Ideaal voor oud-studenten”

  West-Vlamingen met studenten in huis weten dat de koten in Gent er niet goedkoper op zijn geworden. Ook jonge West-Vlaamse koppels, die in de stad hebben gestudeerd, hebben het niet makkelijk om rond Gent een betaalbare woning te vinden. Dus gingen we eens kijken naar de prijzen van de woningen in de drie West-Vlaamse gemeenten tegen de provinciegrens, dicht bij de snelweg. En volgens makelaars zitten Beernem, Tielt en Ruiselede wel degelijk in de lift bij (oud-)studenten.