Vaccinatiecentrum ISO Izegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatiecentrum ISO Izegem. © Maxime Petit

Izegems vaccinatiecentrum klaar om te starten: “Dankzij test zijn we voorbereid op alle scenario's”

IzegemHet vaccinatiecentrum in zaal ISO in Izegem is klaar om iedereen tegen het coronavirus in te enten. Woensdagvoormiddag volgde nog een laatste test waarbij vrijwilligers alle mogelijke scenario’s simuleerden. Op 19 februari kunnen de eerste vaccins er geprikt worden.

 1. Izegemse kunstenaars stellen in Ingelmunster tentoon
  Izegem/Ingelmunster

  Izegemse kunste­naars stellen in Ingelmun­ster tentoon

  De werkgroep beeldende kunst uit Izegem organiseert jaarlijks een uitwisselingstentoonstelling met werken van kunstenaars uit een andere stad of gemeente. Vorig jaar stelden Ingelmunsterse artiesten hun werken tentoon in Izegem, nu is het de beurt aan de kunstenaars uit Izegem om hun kunst in Ingelmunster te exposeren. “Door corona moesten we deze tentoonstelling uitstellen. Ik ben dan ook blij dat het eindelijk zover is”, zegt cultuurschepen Jean-Pierre Deven. “Deze uitwisseling van kunstenaars uit de buurt is het levende bewijs dat onze regio over zoveel talent beschikt dat verder zoeken geen zin heeft. Ik roep daarom iedereen op om zeker eens langs te komen om de kunstwerken van de veertien artiesten te bekijken.” Deelnemers zijn Karlos Van Steenkiste, Ronny Pattijn, Antoon Mistiaen, San Oosterlynck, Bernard Dejonckheere, Marleen Moerman, Kichou Lycke, Luc Verlinde, Renata Blondeel, Jan Tousseyn, Magda Bonte, Marina Bruyn, Myriam Leenknecht en Greta Sabbe. Kunstliefhebbers kunnen de werken bewonderen in de Ingelmunsterse bibliotheek van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april. Dit op dinsdag van 15.30 tot 19 uur, op woensdag van 9 tot 12 en van 14 tot 19 uur, op donderdag van 15.30 tot 19 uur, op vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur. Op zondag 18 en 25 april is er een speciale opening tussen 14 en 18 uur.
 1. Tip voor de paasvakantie! Maak de coolste selfie of het hipste TikTok-filmpje in Roeselare
  PREMIUM
  Roeselare

  Tip voor de paasvakan­tie! Maak de coolste selfie of het hipste Tik­Tok-film­pje in Roeselare

  Ook kinderen of tieners in huis die helemaal gek zijn van TikTok en Instagram? Dan moet je dezer dagen in Roeselare zijn. De Rodenbachstad maakte werk van de Instaroute #VANRSL die je samen met je bubbel de kans geeft om de leukste selfies te maken bij verschillende buiteninstallaties, vitrines, muurschilderingen en speelelementen. Als klap op de vuurpijl koppelden ze hier nu een TikTok-tour aan.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den