Een grote affiche, het programmaboekje, enkele uitnodigingen en de lijkrede van het provinciaal verbroederingsfeest van oud-strijders in 1945.
Volledig scherm
Een grote affiche, het programmaboekje, enkele uitnodigingen en de lijkrede van het provinciaal verbroederingsfeest van oud-strijders in 1945. © VDI

Izegems stadsarchief ontvangt schenking over eerste provinciaal oud-strijdersfeest na Tweede Wereldoorlog

IzegemHet Izegemse stadsarchief is enkele unieke stukken rijker. Dit keer kreeg ze een reeks spullen en documenten over het provinciaal verbroederingsfeest van oud-strijders dat op 16 september 1945 werd georganiseerd.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    2

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.