Leen Breyne van de intergemeentelijke archiefdienst met schepen Kurt Himpe van stad Izegem bij één van de historische aktes.
Volledig scherm
Leen Breyne van de intergemeentelijke archiefdienst met schepen Kurt Himpe van stad Izegem bij één van de historische aktes. © rv

Izegem zet grote digitaliseringsoperatie historische akten verder

IzegemNadat vorig jaar de grootste digitaliseringsoperatie uit de geschiedenis van de stad werd uitgevoerd, investeert het Izegemse stadsbestuur verder in het digitaliseren van akten. “In 2022 wordt er 30.000 euro geïnvesteerd zodat er opnieuw een groot deel van de historische akten van de burgerlijke stand online raadpleegbaar zal zijn”, zegt schepen van Archief Kurt Himpe (N-VA).

 1. ASSISEN LIVE. “Zijn focus lag voor honderd procent op Maïlys”: verdediging betwist dat bodybuilder grootouders van z’n ex met voorbedachten rade doodde
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. “Zijn focus lag voor honderd procent op Maïlys”: verdedi­ging betwist dat bodybuil­der grootou­ders van z’n ex met voorbedach­ten rade doodde

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Woensdag wordt verder gepleit over de schuld van de bodybuilder. In de loop van de avond valt vervolgens een arrest over de schuldvraag. Volg alles hieronder in onze liveblog.
 2. Ketnet Zomertour doet Roeselare aan en brengt #LikeMe en Samson & Marie mee
  Roeselare

  Ketnet Zomertour doet Roeselare aan en brengt #LikeMe en Samson & Marie mee

  De Ketnet Zomertour komt op 15 augustus naar Roeselare. Tijdens het gratis festival treden Sarah & Bavo, Kaatje, Kamiel & Viktor, GameKeepers, Nachtwacht, Samson & Marie, De KetnetBand en #LikeMe op. Tegelijkertijd kun je in het festivaldorp terecht om in de selfiecorner op de foto te gaan met je favoriete artiesten en is er voor de kleinsten een peuterhoekje van Ketnet Junior. Daar vind je onder andere een borstvoedingshoekje, luierkussens, eetstoeltjes,... En er is een consulente van Kind & Gezin aanwezig om jonge ouders bij te staan met raad en daad.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.