Het verkeerd geplaatste afval aan de Centra.
Volledig scherm
Het verkeerd geplaatste afval aan de Centra. © rv

Izegem voorziet afhaalpunt voor afval bij wegenwerken Vijfwegen

IzegemNu het kruispunt aan de Vijfwegen de komende vier maanden dicht is voor een nieuwe fase van ingrijpende wegenwerken, zorgt de stad ook voor afhaalpunten voor afval.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. D-day voor Ventilus en West-Vlaanderen: 8 vragen over de belangrijke stroomkabel van 82 kilometer voor u beantwoord
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  D-day voor Ventilus en West-Vlaanderen: 8 vragen over de belangrij­ke stroomka­bel van 82 kilometer voor u beantwoord

  West-Vlaanderen houdt de adem in, want wellicht vrijdag legt de Vlaamse regering het tracé van de Ventilushoogspanningslijn definitief vast. Eerder deze week lekte al uit dat slechts 80 gezinnen zouden getroffen worden en dat in drie gemeenten de lijn ondergronds zou gaan, maar dat werd woensdag in Ardooie en ook in Zedelgem en Torhout nog niet op gejuich onthaald. We leggen alle kaarten nog even op tafel. Kan Ventilus ondergronds? En wat als er nog meer windmolenparken bijkomen op zee?
  Roeselare
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Meubelen Larridon bestaat meer dan 80 jaar en breidt uit met Bar Kamiel: “Klanten die van ver komen de kans geven in alle rust te lunchen”
  PREMIUM

  Meubelen Larridon bestaat meer dan 80 jaar en breidt uit met Bar Kamiel: “Klanten die van ver komen de kans geven in alle rust te lunchen”

  Meubelen Larridon is al meer dan tachtig jaar een vaste waarde in Lendelede. Om die mijlpaal te vieren breidt de bekende meubelzaak uit met een eigen horecazaak, waar je kan lunchen of in de namiddag gezellig iets eten of drinken. Met ‘Larridon Home’ volgt ook een naamswijziging om het huidige totaalconcept wat meer in de kijker te zetten.
  Lendelede