Groen Izegem onthulde recent een gedicht voor de mensen van de Zorg, als onderdeel van zijn jaarlijkse Groene Pluim. Dat prijkt nu aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek.
Volledig scherm
Groen Izegem onthulde recent een gedicht voor de mensen van de Zorg, als onderdeel van zijn jaarlijkse Groene Pluim. Dat prijkt nu aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek. © VDI

Izegem start zoektocht naar stadsdichter, Groen wil stadskunstenaar

IzegemIzegem start een zoektocht naar een stadsdichter, iemand die op gezette tijdstippen gebeurtenissen of de stad zelf in een mooi gedicht of een streepje proza samenvat. Bedoeling is mensen warm te maken voor poëzie. Groen ziet het ruimer dan woordkunst alleen en wil een stadskunstenaar aanstellen.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Ooit modeontwerpster, nu vrachtwagenchauffeur: Yvonne (28) opvallend nieuw gezicht in Lady Truckers
  PREMIUM
  Izegem

  Ooit modeont­werp­ster, nu vrachtwa­gen­chauf­feur: Yvonne (28) opvallend nieuw gezicht in Lady Truckers

  De Izegemse Yvonne Arno (28) startte haar loopbaan in de Franse modesector, maar kon er niet doorbreken als ontwerpster. Dus schakelde ze, met dank aan haar broer, over op haar andere grote liefde: transport. Tegenwoordig laadt ze tientonners en maalt ze kilometers af op de snelweg voor Stadsbader. Haar opvallende carrièreswitch licht ze vanaf dinsdag toe in het tweede seizoen van Lady Truckers.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip