De fietsbox in de Zaligmakersstraat in Izegem.
Volledig scherm
De fietsbox in de Zaligmakersstraat in Izegem. © rv

Izegem plaatst meer fietsboxen in het straatbeeld

IzegemEr prijken voortaan nog meer fietsboxen in het Izegemse straatbeeld. De stad geeft op die manier buurtbewoners de kans om hun fiets op een veilige locatie op te bergen.

 1. 
“Koper moet plots 33.000 euro meer betalen voor appartement”: ‘gratis’ stukje grond voor projectontwikkelaar krijgt financieel staartje
  PREMIUM

  “Koper moet plots 33.000 euro meer betalen voor apparte­ment”: ‘gratis’ stukje grond voor projectont­wik­ke­laar krijgt financieel staartje

  Een stukje grond van amper 39 m² dat de gemeente Ingelmunster gratis aan een projectontwikkelaar wilde schenken heeft verstrekkende gevolgen. Na enkele klachten oordeelt de provincie dat de grond tegen een juiste prijs moet worden verkocht. Alleen zorgt de hele hetze onbedoeld voor vertraging. “Eén koper liet al weten dat dit voor zijn appartement een meerkost van maar liefst 33.000 euro betekent”, foetert burgemeester Kurt Windels.
  Ingelmunster
 2. Izegem werkt aan plan publieke laadpalen: “Nog veel knopen door te hakken, maar al beter voorbereid op laadinfrastructuur”

  Izegem werkt aan plan publieke laadpalen: “Nog veel knopen door te hakken, maar al beter voorbereid op laadinfra­struc­tuur”

  De stad Izegem is volop bezig met de verfijning van haar laadpalenplan. Van Vlaanderen moet de stad namelijk verplicht een bepaald aantal publieke laadpalen plaatsen, en dit tegen 2025. Om dit streefdoel te halen, gaat de stad samenwerken met Total Energies. “Zij beslissen of een locatie wel of niet geschikt is, afhankelijk van de rendabiliteit”, klinkt het.
  Izegem