De opening van de babytheek in de Roeselaarsestraat in Izegem.
Volledig scherm
De opening van de babytheek in de Roeselaarsestraat in Izegem. © vdi

Izegem opent eigen babytheek: “Kwalitatieve spulletjes voor groot publiek toegankelijk maken”

IzegemIn de Roeselaarsestraat 60 opende het stadsbestuur van Izegem het voorbije weekend een Babytheek. Het gaat om een handig uitleensysteem voor duurzame babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Met het initiatief willen de stad en Huis van het Kind Izegem kwalitatieve babyspullen toegankelijk maken voor een breed publiek.

 1. Buren vrezen verkeers- en geluidshinder bij verhuis aannemersbedrijf naar Izegem
  Izegem/Oekene

  Buren vrezen verkeers- en geluidshin­der bij verhuis aannemers­be­drijf naar Izegem

  De vergunningsaanvraag van aannemersbedrijf Maeyaert uit Oekene voor een verhuis naar een terrein in de Mandelstraat in Izegem zorgt bij veel ongerustheid bij de buren. Zij vrezen niet alleen geluids- en stofhinder, maar ook een toename van zwaar verkeer. Ook Prizma-basisschool Heilig-Hart uitte al zijn bezorgdheid. De zaakvoerder sust en belooft de nodige maatregelen te nemen om hinder te vermijden.
 2. Politiezone RIHO pakt medailles op BK padel voor politiediensten
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Politiezo­ne RIHO pakt medailles op BK padel voor politie­dien­sten

  Eind vorige week werd het Belgisch kampioenschap padel voor politiediensten georganiseerd in Mechelen. Verschillende spelers van politiezone RIHO lieten van zich spreken en pakten medailles. Bij de dames 50-200 werden Larissa Neyrinck en Lies Vanhenden Belgisch kampioen na een spannende finale. Bij de heren 50-200 behaalden Pieter-Jan Louage en Thomas Vallaey zilver. In de gemengde reeks 500 kroonden Maarten Casteleyn en Elyne Boeykens (PZ Antwerpen) zich tot Belgisch kampioen. Ook korpschef Curd Neyrinck nam het racket ter hand. Samen met zijn dochter Larissa behaalde hij brons in de gemengde reeks 50-200. Maarten Casteleyn tekende trouwens voor de uitstekende organisatie.
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.