Italiaanse leerlingen ontvangen in Izegem.
Volledig scherm
Italiaanse leerlingen ontvangen in Izegem. © rv

Italiaanse leerlingen ontvangen in Izegems stadhuis

IzegemNaar aanleiding van een Erasmusproject van Prizma Campus VTI is een groep Italiaanse leerlingen door schepen van Internationale samenwerking Kurt Himpe (N-VA) ontvangen in het Izegemse stadhuis.

 1. Gwendolyne (24) schrijft ecologisch prentenboek ‘Scheetje Planeetje’: “Heel waardevol om kinderen te kunnen uitleggen hoe belangrijk bijen zijn”
  Izegem

  Gwendolyne (24) schrijft ecologisch prenten­boek ‘Scheetje Planeetje’: “Heel waardevol om kinderen te kunnen uitleggen hoe belangrijk bijen zijn”

  Je bent nooit te jong om iets te leren over ecologie, zolang het je maar treffend uitgelegd wordt. Met die filosofie in het achterhoofd leverde Gwendolyne Schmetz (24) haar eerste pennenvrucht ‘Scheetje Planeetje’ af: een laagdrempelig prentenboek over het belang van de bij. “Ik zag ooit hoe een mama een bij doodtrapte om haar dochter te ‘beschermen’. Toen is mijn verhaal ontstaan.”
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.