Pieter en Heidi met hun nieuwste sets: een R2D2-robot uit Star Wars en een Space Shuttle. Die verschijnen binnenkort op hun website www.brickplezier.be.
Volledig scherm
Pieter en Heidi met hun nieuwste sets: een R2D2-robot uit Star Wars en een Space Shuttle. Die verschijnen binnenkort op hun website www.brickplezier.be. © Maxime Petit

Huur eens een LEGO-set van de Space Shuttle of een spookhuis: “Te duur voor veel mensen, dus dit is gat in de markt”

Izegem / RoeselareAltijd al eens een enorm grote LEGO-set willen bouwen, maar schrikken de soms astronomische prijzen je wat af? Dan hebben Heidi Remmery en schoonzoon Pieter Steurbaut de ideale oplossing. Met ‘t Brickplezier verhuren ze voor een klein bedrag allerlei LEGO-bouwdozen. Hun ‘LEGO-theek’ willen ze het komende jaar nog fors uitbreiden. “Het meeste plezier haal je toch uit het bouwen?”, zeggen ze.

 1. “Het geheim van ons succes? Keihard werken, elke dag weer... en met de voetjes op de grond blijven”: Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met uniek boek
  PREMIUM

  “Het geheim van ons succes? Keihard werken, elke dag weer... en met de voetjes op de grond blijven”: Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met uniek boek

  De ene was een literair talent, de andere een goede vriend van Van Gogh en nog anderen speelden een grote rol in het ontstaan van België. Veel beroemde telgen in de familie Rodenbach. Een familie die uiteindelijk het meest bekend staat voor zijn Vlaams roodbruin bier, dat dit jaar 200 jaar bestaat. En dat in die tijd wellicht de meeste bekroningen op internationale bierconcours op zak wist te steken. Duik met ons mee in de roemrijke geschiedenis van de Roeselaarse brouwerij Rodenbach, maar blik ook mee vooruit op de toekomst. Alvast één weggever: er komt dit jaar nog een nieuw biertje uit.
 1. Zomerbar Kastello verhuist naar kasteelvijver op domein Ter Wallen: “Voortaan ook lunch of diner mogelijk”
  Izegem

  Zomerbar Kastello verhuist naar kasteelvij­ver op domein Ter Wallen: “Voortaan ook lunch of diner mogelijk”

  Zomerbar Kastello strijkt vanaf vrijdag 11 juni voor het tweede jaar op rij neer in het groene domein van kasteel Ter Wallen. Dit keer krijgt de bar een nog idyllischer plaatsje in de groene long van 4,5 hectare, namelijk vlak aan de oevers van de kasteelvijver. Het culinaire aspect wordt uitgebreid en dus zul je er voortaan ook een hapje kunnen eten. Je zult er ook de matchen van de Rode Duivels op acht schermen kunnen volgen.”
 2. Corona kost Izegem parkeerinkomsten, wél meer boetes in uitgebreide blauwe zone
  Izegem

  Corona kost Izegem parkeerin­kom­sten, wél meer boetes in uitgebrei­de blauwe zone

  De coronacrisis heeft een beperkte impact gehad op de inkomsten uit het parkeren in Izegem. Die daalden tussen februari 2020 en januari 2021 met 8,3 procent in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor. Tijdens de eerste lockdown werden geen boetes geïnd en dat is te zien in de cijfers. Daar tegenover staat dat er meer boetes in blauwe zones werden uitgeschreven, al komt dat onder andere omdat die is uitgebreid.