Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © rv

Hinder door werken aan nutsleidingen in Ingelmunsterse-, Hendrik Conscience- en Warandestraat

 1. HELPENDE HANDEN. Vriendengroep uit Meulebeke vult vrachtwagen met hulpgoederen voor Ardennen: “We willen zélf de spullen uitdelen aan slachtoffers”
  Meulebeke

  HELPENDE HANDEN. Vrienden­groep uit Meulebeke vult vrachtwa­gen met hulpgoede­ren voor Ardennen: “We willen zélf de spullen uitdelen aan slachtof­fers”

  Heel wat streekgenoten springen nog steeds in de bres om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Een tiental Meulebekenaars is gestart met een spontane inzamelactie. Nog tot en met zaterdagmiddag kan iedereen spulletjes komen afleveren in de Oude Paandersstraat 19. “Zondag hopen we met een volle vrachtwagen door de straten van Theux en Trooz te kunnen rijden”, aldus initiatiefneemster Sabine Van Overbeke.
 2. Bloedvoorraad onder druk, Roeselaars donorcentrum roept op om bloed te geven
  Roeselare

  Bloedvoor­raad onder druk, Roeselaars donorcen­trum roept op om bloed te geven

  Het Roeselaarse donorcentrum roept via sociale media op om solidair te zijn en bloed te doneren. Door de vakantie staat de bloedvoorraad onder druk. Om bloed of plasma te gaan geven in het centrum aan het Stationsplein is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan via het nummer 0800/777.00 of www.rodekruis.be. Je moet trouwens geen schrik hebben dat je geen bloed mag geven door het coronavaccin. Wie gevaccineerd is, mag 48 uur na zijn vaccinatie alweer bloed geven, als er zich geen problemen hebben voorgedaan.