De politie kwam de praktijken van Sammy L. vorig jaar op het spoor. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De politie kwam de praktijken van Sammy L. vorig jaar op het spoor. (illustratiebeeld) © Photo News

“Hij sloeg hen bloedneuzen en dook met meisje van 13 jaar in bed”: Izegemse loverboy (28) dwingt vier minderjarigen in prostitutie en riskeert 11 jaar cel

Izegem/Brugge“Ik was geen gentleman in de relatie, maar dit is een karaktermoord op mijn persoon. Ik krijg nog liever de doodstraf.” Sammy L. (28) uit Izegem ontkent met klem een loverboy te zijn. Volgens het Brugse parket dwong hij nochtans vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie en had hij zelfs seks met een amper 13-jarig meisje. De twintiger riskeert 11 jaar cel. “Hij heeft hun jeugd afgepakt”, stelde de advocaat van twee slachtoffers.

  1. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

    Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

    In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.