Bertrand Nolf (rechts) werd dit voorjaar nog gehuldigd omdat hij zich over het stadsarchief ontfermde en het zo van de vergetelheid redde.
Volledig scherm
Bertrand Nolf (rechts) werd dit voorjaar nog gehuldigd omdat hij zich over het stadsarchief ontfermde en het zo van de vergetelheid redde. © Joke Couvreur

Heemkundige Bertrand Nolf overleden: “Izegem verliest een cultureel pionier”

Heemkundige Bertrand Nolf is op maandag 28 oktober overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hij werd 68 jaar. Zijn grote passie was geschiedenis. Hij was antiquair-restaurateur, maar ook stadsgids en archivaris bij heemkring Ten Mandere en de Bosseniers van Sint-Barbara Izegem. Hij werd dit voorjaar nog gehuldigd als voorvechter en redder van het Izegemse stadsarchief.  De Cultuurprijs gaat dit jaar ook naar hem.

1 reactie

 • Andréas Bonné

  2 jaar geleden
  Met tranen in de ogen lees ik dat Bertrand Nolf van ons is heengegaan.Hij was een goeie vriend en excollega.Hij was een heel goeie mens.Nooit heb ik hem echt kwaad gezien,ondanks zijn moeilike leven met vele lichamelijke kwalen.Bertrand ik vergeet U nooit,u was een voorbeeld voor ons.Waar U nu ook bent,ook daar zullen ze U zeer welkom heten.Bertrand het ga je goed en rust nu in vrede.Ik ben U zeer dankbaar U gekend te hebben.
 1. Studenten schrijven elkaar al maanden brieven, maar ontmoeten elkaar pas straks voor het eerst
  Izegem

  Studenten schrijven elkaar al maanden brieven, maar ontmoeten elkaar pas straks voor het eerst

  Dat academies uit het Deeltijds Kunstonderwijs uitblinken in enthousiasme en originaliteit, wordt dit weekend nog maar eens bewezen. Het gaat om een unieke samenwerking tussen de klassen Creatief Schrijven van Kunstacademie Torhout en Art’Iz, kunstacademie regio Izege . Hun schrijfstudenten bereiken dan immers de eindmeet van een uniek parcours dat ze samen in september 2020 hebben aangevat.
 2. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: van fietsen tussen de hoppe tot koopjes op zijn Scandinavisch
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: van fietsen tussen de hoppe tot koopjes op zijn Scandina­visch

  De coronacijfers blijven de goede richting uitgaan en stilletjes aan herpakt het leven zich. We kunnen al opnieuw een uitstapje maken. Om je daarbij tot hulp te zijn, geven we enkele tips voor het weekend van 19 en 20 juni. Blijf voorzichtig - Covid-19 is de wereld nog niet uit, maar geniet van het leuks dat het zuiden van West-Vlaanderen te bieden heeft.
 3. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.