De Zuidkaai in Izegem, met rechts enkele woonprojecten.  Groen vreest voor te veel bouwwoede en te weinig groen.
Volledig scherm
De Zuidkaai in Izegem, met rechts enkele woonprojecten. Groen vreest voor te veel bouwwoede en te weinig groen. © VDI

Groen vreest dat Zuidkaai “stukje Blankenberge” langs kanaal wordt

IzegemBinnenkort starten aan de Zuidkaai in Izegem werken aan een nieuw woonproject met appartementen. De bouwpromotor staat daarvoor een stukje bouwgrond gratis aan de stad af, maar de bouwwoede roept vragen op bij oppositiepartij Groen.

  1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
    Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

    Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

    Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.