Giovanni Seynhaeve uit Izegem is een van de tien finalisten voor de functie van LEGO Master Model Builder in het LEGO Discovery Centre in Brussel.
Volledig scherm
Giovanni Seynhaeve uit Izegem is een van de tien finalisten voor de functie van LEGO Master Model Builder in het LEGO Discovery Centre in Brussel. © VDI

Giovanni maakt kans op droomjob in LEGO Discovery Centre: “Hele dagen bouwwerken maken met kinderen, fantastisch toch?”

Hij raakte ooit tot in de halve finale van het tv-programma LEGO Masters, maar straks mag Giovanni Seynhaeve uit Izegem misschien wel elke dag met de bekende Deense bouwblokjes spelen. Voor zijn werk welteverstaan. Samen met negen anderen maakt de Izegemnaar namelijk kans om Master Model Builder te worden in het toekomstige LEGO Discovery Centre.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Burgemeesters reageren op definitieve tracé van Ventilus-hoogspanningslijn: “Een grote teleurstelling dat het dit maar is”
  PREMIUM

  Burgemees­ters reageren op definitie­ve tracé van Ventilus-hoogspan­nings­lijn: “Een grote teleurstel­ling dat het dit maar is”

  “Voor ons is het realiseren van een volledig ondergrondse variant op gelijkstroom de meest duurzame oplossing”, klinkt het bij de CD&V-burgemeesters. Bert Maertens zit met twijfels. “Ik ben hier niet onverdeeld gelukkig mee, nee.” Marc Doutreluingne vindt het dan weer een eerlijk voorstel. Lees hier de reacties van de burgemeesters op de tracé van de Ventilushoogspanningslijn.
  Izegem