Het Gala van de Gouden Merletjes
Volledig scherm
Het Gala van de Gouden Merletjes © rv

Genomineerden Gala van de Gouden Merletjes bekend

IzegemHet Gala van de Gouden Merletjes, een awardshow van de stad Izegem om bepaalde mensen of zaken te bekronen, heeft zijn genomineerden bekendgemaakt. Je kunt er nog tot 31 januari voor stemmen.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Twintiger komt om bij crash tegen boom: “Jarne stond altijd klaar om te helpen”
  Roeselare

  Twintiger komt om bij crash tegen boom: “Jarne stond altijd klaar om te helpen”

  In Roeselare is dinsdagvoormiddag een 23-jarige man om het leven gekomen nadat hij met zijn wagen tegen een boom was geknald. Jarne Parmentier uit Rumbeke werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij even later bezweek aan zijn verwondingen. “Jarne was een doodbrave kerel”, zegt zijn moeder Valerie Steen. Dinsdagavond hielden vrienden een spontane wake op de plek van het drama.