De ouders en kinderen konden vlak voor de start van het nieuwe schooljaar al eens kennismaken met de containerklasjes.
Volledig scherm
De ouders en kinderen konden vlak voor de start van het nieuwe schooljaar al eens kennismaken met de containerklasjes. © Joke Couvreur

Freinetschool opent containerklasjes

EMELGEMHet nieuwe schooljaar is nog niet begonnen en toch heeft freinetschool De Kleine Tovenaar al een fantastische start achter de rug. Zaterdagavond werden drie containerklasjes op de parking officieel geopend. Amper een jaar na de start was het schooltje al te klein. Ondertussen is het leerlingenaantal gegroeid van 125 naar 149.

 1. Jeannine (75) stopt na 50 jaar met haar ijsjesronde: “Vier ijskarren versleten, maar riedeltje bleef halve eeuw hetzelfde”
  PREMIUM
  Lendelede / Wielsbeke

  Jeannine (75) stopt na 50 jaar met haar ijsjesron­de: “Vier ijskarren versleten, maar riedeltje bleef halve eeuw hetzelfde”

  Een halve eeuw lang leverde Jeannine Haerynck (75) ‘zoete zondes’ in Izegem en omstreken, maar aan dat mooie verhaal komt nu een einde. “Of ik het ijs beu ben? Maar nee, eentje met vanille gaat er nog steeds vlot in. Ik wil het alleen wat kalmer aan doen”, vertelt de vrouw uit Wielsbeke. Haar ijskar wordt overgenomen door Jo Vansteenkiste uit Lendelede van Jocys IJs.
 2. Radoslaw en Sebastian vinden 33 jaar oude boodschap in fles en zoeken afzenders: “Die wonen niet meer op het opgegeven adres en niemand in de buurt weet waar ze naartoe zijn”
  PREMIUM
  Ingelmunster/Lauwe

  Radoslaw en Sebastian vinden 33 jaar oude boodschap in fles en zoeken afzenders: “Die wonen niet meer op het opgegeven adres en niemand in de buurt weet waar ze naartoe zijn”

  Langs het kanaal Roeselare-Leie, ter hoogte van het natuurreservaat Mandelhoek in Ingelmunster, vonden Radoslaw Grzanta (39) en Sebastian Chyb (40) vorige maand een fles met daarin een mysterieuze boodschap die al 33 jaar in het water dobbert. De afzenders, Lieven en Annick Dewaele, vragen hen te contacteren, maar wonen niet langer op het opgegeven adres in Lauwe. Met behulp van Krista Roelens, uitbaatster van de Ingelmunsterse dagbladhandel Clip, zetten ze hun spoortocht verder via sociale media en ook via deze krant.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI