Het bouwteam van freinetschool De Kleine Tovenaar aan de locatie waar vroeger het oud complex stond en waar de komende maanden de nieuwbouw zal verrijzen.
Volledig scherm
Het bouwteam van freinetschool De Kleine Tovenaar aan de locatie waar vroeger het oud complex stond en waar de komende maanden de nieuwbouw zal verrijzen. © VDI

Freinetschool De Kleine Tovenaar geeft startschot voor nieuwbouw

EmelgemIn de Tinnenpotstraat in Izegem is het startschot gegeven voor de realisatie van een nieuwbouw voor freinetschool De Kleine Tovenaar. In één schooljaar verrijst er een nieuw complex met tien klassen en een reftergebouw.

 1. Roeselare viert kerst met rolschaatspiste, carrousel, reuzenrad, 3 weken live radio en... Niels Destadsbader
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselare viert kerst met rolschaats­pis­te, carrousel, reuzenrad, 3 weken live radio en... Niels Destadsba­der

  Het stadsbestuur en Radio 2 bundelen de krachten om van Roeselare de gezelligste kerststad van Vlaanderen te maken. De radiozender strijkt van 10 tot 31 december neer op de Grote markt waar een gezellig kerstdorp, inclusief rolschaatspiste, paardencarrousel en reuzenrad, wordt neergepoot. Maar bovendien zullen ze er ook drie weken live radio maken met als apotheose tijdens de laatste week van dit jaar de Radio 2 Top 2000 die gepaard gaat met optredens van tal van bekende artiesten.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Izegemse band Ocean Dust brengt single op New Yorks label uit: “Trots dat zelfs mensen in Texas en Londen naar onze muziek luisteren”
  Izegem / Rumbeke / Brugge

  Izegemse band Ocean Dust brengt single op New Yorks label uit: “Trots dat zelfs mensen in Texas en Londen naar onze muziek luisteren”

  De Izegemse band Ocean Dust brengt met ‘2 AM’ een nieuwe single uit en gaat daarvoor in zee met het New Yorkse platenlabel Boosted Entertainment. De indiegroep is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want eerder dit jaar brachten zanger-gitarist Rutger Azou en drummer Sander Naert uit Izegem, zangeres Emmely Brion uit Brugge en percussionist Bart Soenens uit Rumbeke al een nummer uit via een Londens label.