Mobiliteitsschepen Caroline Maertens wil de Izegemnaars massaal doen fietsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsschepen Caroline Maertens wil de Izegemnaars massaal doen fietsen. © RV

Fietsbeleidsplan moet meer Izegemnaars op de fiets krijgen. En daar moeten betere fietspaden, meer fietsstallingen en fietsboxen, meer fietsstraten en... Het Jaar van de Fiets voor zorgen

Izegem wil nog meer inwoners op de fiets krijgen. Daartoe keurde de gemeenteraad dinsdagavond het eerste fietsbeleidsplan van de Pekkerstad goed. “Met een batterij aan investeringen en maatregelen maken we fietsen in Izegem veiliger, comfortabeler en aantrekkelijker”, stelt schepen van Mobiliteit Caroline Maertens (N-VA). Ook oppositiepartij Groen leverde een bijdrage via enkele amendementen. Maar hoe wil men de Izegemnaars concreet overtuigen om massaal in het zadel te klimmen?

 1. Na monsterbrand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken
  Roeselare

  Na monster­brand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken

  Zeventigers Odette Verbeke en Eric Rosseel mogen, net als andere omwonenden van het uitgebrande bedrijf Belcroom, weer naar hartelust groenten uit eigen tuin eten en hun regenwater gebruiken zoals voorheen. Bijna twee weken lang was dat verboden. Metingen hebben echter uitgewezen dat de bodem noch het regenwater onrustwekkend vervuild zijn door de brand. Ook de bloed- en urinestalen, genomen bij hulpverleners die langdurig in de vuurlinie stonden, leverden geen onrustwekkende resultaten op.
 1. Slager pakt uit met veilig alternatief voor cowboysteak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”
  Sint-Eloois-Winkel

  Slager pakt uit met veilig alterna­tief voor cowboy­steak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”

  Een spitplank met brandpasta gebruiken om cowboysteak te bakken aan de eettafel, mag sinds enkele maanden niet meer. Aanleiding is een aantal ongevallen met dergelijke spitplanken waarbij mensen brandwonden opliepen. Slager/traiteur Nico Vandemoortele uit Sint-Eloois-Winkel, die vaak zo’n spitplanken verhuurt, komt nu op de proppen met een veilig alternatief. “De charme van de vlammetjes voor je neus valt weg maar aan de smaak van het gebakken vlees verandert niks”, zegt Nico.
 2. Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpende coronamaatregelen hebben zware gevolgen”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpen­de coronamaat­re­ge­len hebben zware gevolgen”

  “We begrijpen dat er nu moet ingegrepen worden en dat het bestrijden van de pandemie noodzakelijk is, maar de maatregelen komen hard aan bij onze ondernemingen. Het forse steunpakket dat aangekondigd wordt, zal noodzakelijk zijn om hard getroffen ondernemingen te redden, maar we dringen er ook op aan dat de bestaande coronamaatregelen ter ondersteuning van de bedrijven, zowel Vlaams als federaal, snel verlengd worden tot midden volgend jaar.” Dat zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen in een reactie op de sluiting van de horeca.