Eperon d'Or pakt deze zomer uit met een unieke tentoonstelling.
Volledig scherm
Eperon d'Or pakt deze zomer uit met een unieke tentoonstelling. © RV

Eperon d’Or toont eindwerken van studenten uit schoenopleidingen

IzegemHet Izegemse museum Eperon d’Or exposeert tijdens de zomermaanden eindwerken van studenten uit schoenopleidingen. “Het museum biedt zo een blik op de actuele ontwikkelingen in het hedendaagse Vlaamse schoenontwerp”, zegt schepen van musea Kurt Himpe (N-VA).

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 1. Autokeuring zonder afspraak zorgt voor ellenlange file in Roeselare: “Maar wel mijn oude schoolkameraad voor het eerst in decennia teruggezien”
  Roeselare

  Autokeu­ring zonder afspraak zorgt voor ellenlange file in Roeselare: “Maar wel mijn oude schoolkame­raad voor het eerst in decennia terugge­zien”

  Het is de eerste dag sinds de coronacrisis dat je je auto opnieuw kan laten keuren zonder afspraak. Dat leidt tot een ware stormloop op het keuringsstation in de Roeselaarse deelgemeente Beveren waar de auto’s staan aan te schuiven tot op de Rijksweg. Politiezone RIHO roept op om niet naar het keuringsstation af te zakken.
 2. Bijna 40 procent van de Pittemnaars staat open voor fusie: Ardooie is gedroomde partner, Tielt roept meeste weerstand op
  Pittem

  Bijna 40 procent van de Pittem­naars staat open voor fusie: Ardooie is gedroomde partner, Tielt roept meeste weerstand op

  39,4 procent van de Pittemnaars zou een fusie met een andere gemeente wel zien zitten. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe fusie-enquête van Nieuw Pittem-Egem. Anderzijds is 33,2 procent absoluut tegenstander. “In 2020, toen we voor het eerst een vergelijkbare enquête lanceerden, was amper 28 procent voorstander”, aldus Christophe Vancoillie van NPE. “De geesten zijn duidelijk gerijpt.”