Matthias, Kathy en Francis organiseren de eerste editie van de Pekkersfeesten.
Volledig scherm
Matthias, Kathy en Francis organiseren de eerste editie van de Pekkersfeesten. © vdi

Eerste Pekkersfeesten beloven muzikaal moois, van ABBA-covers tot Willy Sommers en Red Zebra

IzegemDe vzw Magik Events en Cultuurcafé De Leest slaan de handen in elkaar om op 8, 9 en 10 juli de eerste editie van de Pekkersfeesten te organiseren.

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Bijna 40 procent van de Pittemnaars staat open voor fusie: Ardooie is gedroomde partner, Tielt roept meeste weerstand op
  Pittem

  Bijna 40 procent van de Pittem­naars staat open voor fusie: Ardooie is gedroomde partner, Tielt roept meeste weerstand op

  39,4 procent van de Pittemnaars zou een fusie met een andere gemeente wel zien zitten. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe fusie-enquête van Nieuw Pittem-Egem. Anderzijds is 33,2 procent absoluut tegenstander. “In 2020, toen we voor het eerst een vergelijkbare enquête lanceerden, was amper 28 procent voorstander”, aldus Christophe Vancoillie van NPE. “De geesten zijn duidelijk gerijpt.”