Zondagavond was het het eilandgevoel compleet, mede dankzij de magnifieke zonsondergang.
Volledig scherm
Zondagavond was het het eilandgevoel compleet, mede dankzij de magnifieke zonsondergang. © Instagram Ibizegem

“Echt vakantie in eigen stad”: Succesvolle eerste editie van Ibizegem doet nu al dromen van een vervolg

IzegemWie helemaal gek is op die ongedwongen, creatieve sfeer die heerst op het immens populaire Spaanse eiland Ibiza, moest dit weekend in Izegem zijn, waar Joris Hermy en Steven Jans zaterdag, zondag en maandag het bijzondere event Ibizegem organiseerden. “Er komt zeker een vervolg”, garandeert Joris.

 1. International Repair Week zet herstel in de kijker
  Roeselare

  Internatio­nal Repair Week zet herstel in de kijker

  Van 10 tot 15 oktober is het International Repair Week. In die week bundelen Roeselare en Avansa Mid- en Zuidwest de krachten voor een reeks herstelworkshops. Op maandag 10 oktober zijn er workshops klussen voor vrouwen en fietsonderhoud. Daarnaast kun je tijdens de International Repair Week ook elektrische toestellen leren herstellen, kleren leren inkorten en opsteken hoe we van een lineaire economie een circulaire maken. Verder kun je in RSL Op Post een mini-expo bezoeken waarin vijf gerepareerde voorwerpen getoond worden alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp. Meer info op www.klimaatswitch.be.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.