Enkele archiefstukken uit Izegem
Volledig scherm
Enkele archiefstukken uit Izegem © rv

Duizenden bijkomende beschrijvingen in digitale inventaris Izegems stadsarchief

IzegemIn 2019 zette de stad Izegem een online inventaris van het Izegemse stadsarchief op. “Nu zijn er duizenden bijkomende stukken aan de inventaris toegevoegd”, zegt archiefschepen Kurt Himpe.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Van Gent-Wevelgem over een gebouwenloop en… bitterballen eten: onze weekendtips voor het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Gent-Wevelgem over een gebouwen­loop en… bitterbal­len eten: onze weekend­tips voor het zuiden van West-Vlaanderen

  Op zoek naar een interessant uitje voor het weekend van 25 en 26 maart? Dan kom je hier beslist aan je trekken. Links en rechts vallen beslist heel wat leuke dingen te beleven. We lijsten graag vijf toppers even voor je op. Check wel altijd even de websites van de activiteiten, voor nog meer informatie. Dan kan je goed voorbereid op stap. Veel plezier!
  Wervik, Menen, Kortrijk, Wevelgem, Ledegem
 4. Izegem werkt aan plan publieke laadpalen: “Nog veel knopen door te hakken, maar al beter voorbereid op laadinfrastructuur”

  Izegem werkt aan plan publieke laadpalen: “Nog veel knopen door te hakken, maar al beter voorbereid op laadinfra­struc­tuur”

  De stad Izegem is volop bezig met de verfijning van haar laadpalenplan. Van Vlaanderen moet de stad namelijk verplicht een bepaald aantal publieke laadpalen plaatsen, en dit tegen 2025. Om dit streefdoel te halen, gaat de stad samenwerken met Total Energies. “Zij beslissen of een locatie wel of niet geschikt is, afhankelijk van de rendabiliteit”, klinkt het.
  Izegem