Luc Strobbe bij een deel van het archief van de drukkerij dat nu naar het Izegemse stadsbestuur gaat.
Volledig scherm
Luc Strobbe bij een deel van het archief van de drukkerij dat nu naar het Izegemse stadsbestuur gaat. © VDI

Drukkerij Strobbe schenkt omvangrijk archief aan Izegems stadsbestuur

Het Izegemse stadsarchief krijgt een omvangrijke schenking van de voormalige Drukkerij Strobbe. De schenking omvat meer dan twintig vierkante meter archiefmateriaal, met een collectie blokkalenders, het archief van scheurkalender De Druivelaar en de Franstalige tegenhanger Le Sablier, eigen drukwerk, drukwerkmodellen, het bedrijfs- en fotoarchief en een grote collectie affiches.

 1. Ondanks corona levert inzamelactie Ohlala nu al honderden oude beha’s op voor kansarmen in Roeselare en Izegem
  Lendelede/Roeselare/Izegem

  Ondanks corona levert inzamelac­tie Ohlala nu al honderden oude beha’s op voor kansarmen in Roeselare en Izegem

  De inzamelactie van oude beha’s van de Lendeleedse lingeriezaak is een onverhoopt succes. Nu de winkel dicht is door de coronamaatregelen kan je je oude, nog draagbare, beha binnenbrengen via Behaboxen die op drie locaties staan: langs de Rijkweg 4 in Lendelede, ’t Hoge 8 in Kortrijk en Meensesteenweg 192 in Roeselare. “Corona dreigde roet in het eten te gooien, maar onze Behaboxen waren een instant succes”, zegt Lot Decock van Ohlala. “De actie loopt nog tot eind deze maand en heeft nu al evenveel beha’s opgeleverd als vorig jaar. De meeste beha’s die we binnen krijgen zijn lang niet versleten. De dames zijn veranderd van maat of men wil graag een nieuw modieus motief. We danken hen alvast om op die manier nog een zinvolle bestemming geven aan hun oude beha’s.” Ontmoetingscentrum ‘Koeterke’ uit Izegem en ‘Mensen helpen Mensen’, de Televestiare uit Roeselare, kwamen al enkele honderden stuks ophalen. Beide runnen een winkel waar mensen die het moeilijk hebben tegen bodemprijzen kunnen winkelen. “In onze winkel hebben we een mooi aanbod van kledij maar is er duidelijk een tekort aan beha’s. Deze actie biedt onze dames een unieke kans om ook eens mooie en kwalitatieve beha’s te dragen, wat zeker ten goede komt aan hun zelfrespect”, reageert Nina Allegaert van Koeterke.
 2. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

  Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

  In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud