Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem overleed 18 dagen nadat hij in Roeselare op zijn fiets werd aangereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem overleed 18 dagen nadat hij in Roeselare op zijn fiets werd aangereden. © LSI

Drugsverslaafde die Hendrik (84) doodreed, biedt voor het eerst haar excuses aan in beroepsprocedure: “Ik heb dit echt niet gewild, wat kan ik meer zeggen?”

Roeselare / IzegemEind juni beval de politierechter de onmiddellijke aanhouding van Sharon D. (32) uit Roeselare. Hij veroordeelde haar tot 40 maanden cel en zeven jaar rijverbod voor het ongeval dat ze op 24 september vorig jaar veroorzaakte waarbij Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem om het leven kwam. Ze tekende beroep aan tegen dat vonnis. De beroepsprocedure volgde uitzonderlijk snel. Voor het eerst nam ze zelf het woord in de zaak. “Het mocht niet gebeurd zijn, echt waar sorry”, zei ze snikkend tegen de weduwe.

  1. Consulent Hanne werkt vaak met jongeren: “Sommigen hebben schrik om na corona terug te keren naar het normale”
    Sint-Eloois-Winkel/Gullegem

    Consulent Hanne werkt vaak met jongeren: “Sommigen hebben schrik om na corona terug te keren naar het normale”

    Studenten trekken vanaf nu weer fysiek naar de hogeschool. Een zegen, na het afstandsonderwijs omwille van corona, denk je dan. Maar dat geldt niet voor iedereen. “Faalangst slaat soms toe, onzekerheid is troef”, weet Hanne Demuyzere (40) van Forse uit Sint-Eloois-Winkel die als psychopedagogisch consulent dagelijks geconfronteerd wordt met problemen waarmee jongeren kampen. “Maar in het bedrijfsleven is het net zo. Onze Zuid-West-Vlaamse ondernemerszin heeft ook een keerzijde die zwaar weegt op veel mensen.”