Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem overleed 18 dagen nadat hij in Roeselare op zijn fiets werd aangereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem overleed 18 dagen nadat hij in Roeselare op zijn fiets werd aangereden. © LSI

Drugsverslaafde die Hendrik (84) doodreed, biedt voor het eerst haar excuses aan in beroepsprocedure: “Ik heb dit echt niet gewild, wat kan ik meer zeggen?”

Roeselare / IzegemEind juni beval de politierechter de onmiddellijke aanhouding van Sharon D. (32) uit Roeselare. Hij veroordeelde haar tot 40 maanden cel en zeven jaar rijverbod voor het ongeval dat ze op 24 september vorig jaar veroorzaakte waarbij Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem om het leven kwam. Ze tekende beroep aan tegen dat vonnis. De beroepsprocedure volgde uitzonderlijk snel. Voor het eerst nam ze zelf het woord in de zaak. “Het mocht niet gebeurd zijn, echt waar sorry”, zei ze snikkend tegen de weduwe.

 1. Welkom in het West-Vlaanderen van…VTM-journaliste Julie Colpaert: “Op café in De Oude Sint-Pieter, familiegeschiedenis opsnuiven in Eperon d’Or”
  PREMIUM
  Izegem

  Welkom in het West-Vlaanderen van…VTM-journalis­te Julie Colpaert: “Op café in De Oude Sint-Pie­ter, familiege­schie­de­nis opsnuiven in Eperon d’Or”

  Als reporter brengt Julie Colpaert voor VTM NIEUWS bijna dagelijks verslag uit over wat er reilt en zeilt in onze wereld, maar is ze niet aan het werk dan komt ze graag tot rust in West-Vlaanderen. De journaliste heeft dan ook Izegemse roots en maakt er geen geheim van dat ze enkele plekjes in haar geboortestad heeft waar ze graag over de vloer komt. Vanaf dinsdag 27 september doet ze ook een gooi naar de titel van Allerslimste Mens ter Wereld, maar niet voor ze eerst nog enkele vaste adresjes met ons deelt.
 1. Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organiseert rouwcafé De Laatste Kwispel
  PREMIUM
  Beveren

  Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organi­seert rouwcafé De Laatste Kwispel

  Rouwen om een overleden huisdier is en blijft nog altijd een taboe. Daarom organiseert Johan Moerman, bezieler van Dogmatchers, op zaterdag 8 oktober De Laatste Kwispel, een rouwcafé voor de achtergebleven baasjes. In het Beverse Parochiaal Centrum krijgen zij de kans om hun verhaal te doen, herinneringen te delen maar krijgen ze ook een pak praktische info omtrent het verlies van hun huisdier. “Bij voldoende interesse willen we op termijn meer rouwcafés op verschillende locaties opzetten”, aldus Johan.
 2. Vroedvrouw Delphine turnt webshop om in fysieke winkel: “Bij Baby’phine kan je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”
  PREMIUM
  Roeselare/Torhout

  Vroedvrouw Delphine turnt webshop om in fysieke winkel: “Bij Baby’phine kan je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”

  Delphine Platteeuw (29) opent vrijdag langs de Roeselaarse Delaerestraat de deuren van Baby’phine, een kinderwinkel voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De mama van twee, die ook nog actief is als zelfstandig vroedvrouw, startte al in 2018 met de verkoop van Spaanse en Portugese kindermode maar deed dit tot nu toe, met uitzondering van een pop-up in het najaar van 2021, online. “Het is door de blijvende vraag van de klanten dat ik nu effectief een winkel start”, zegt ze.
 3. INTERVIEW. Verzorger ‘Foxie’ kneedt Van Aert en Evenepoel klaar voor WK in Wollongong: “Net als Remco heb ik hier ook al een serieuze ‘klop’ gekregen”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  INTERVIEW. Verzorger ‘Foxie’ kneedt Van Aert en Evenepoel klaar voor WK in Wollongong: “Net als Remco heb ik hier ook al een serieuze ‘klop’ gekregen”

  Als een Belg op het WK wielrennen in het Australische Wollongong als eerste over de streep rijdt, is de kans groot dat hij mee is klaargestoomd door Chris ‘Foxie’ De Vos (55) uit Oostrozebeke. Als verzorger bezorgt hij Wout, Remco en co geregeld deugddoende massages, maar hij helpt hen ook op tal van andere vlakken. “Aan tafel durven we met de West-Vlamingen wel al eens een grapje uithalen.”