Jacques Viaene en Jean-Marie Lermyte met het boek 'De Geschiedenis van Kachtem'. De foto is genomen op dezelfde plaats die op de cover van het boek prijkt. Op de achtergrond staat nog hetzelfde huis als toen, aan het begin van de 20ste eeuw.
Volledig scherm
Jacques Viaene en Jean-Marie Lermyte met het boek 'De Geschiedenis van Kachtem'. De foto is genomen op dezelfde plaats die op de cover van het boek prijkt. Op de achtergrond staat nog hetzelfde huis als toen, aan het begin van de 20ste eeuw. © Joke Couvreur

Drieluik compleet: duo schrijft nu ook naslagwerk over deelgemeente Kachtem: “Boek vol mijlpalen, historische figuren en allerlei weetjes”

Een jaar nadat ‘Geschiedenis van Emelgem’ werd uitgebracht en 34 jaar nadat die van Izegem te boek werd gesteld is nu ook de historiek van Kachtem in een lijvige meelezer samengevat. Je ontdekt er niet alleen belangrijke mijlpalen en volksfiguren uit de deelgemeente, maar ook weetjes over het oorlogsverleden en de roots van Kachtem Ommegang.

0 reacties

 1. Van duidelijke regels voor aantrekkelijke winkelstraten tot subsidies om kwalitatieve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnelling hoger als bekoorlijke shoppingstad
  PREMIUM
  Roeselare

  Van duidelijke regels voor aantrekke­lij­ke winkelstra­ten tot subsidies om kwalitatie­ve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnel­ling hoger als bekoorlij­ke shopping­stad

  Roeselare wil het shoppen in de stad nog aantrekkelijker maken. Daarom neemt het bestuur enkele gerichte beleidsbeslissingen. Zo zet de stad via een bijgestuurd subsidiebeleid nog sterker in op het aantrekken van kwalitatieve winkels en horeca, en maken ze ook duidelijke welke winkels ze liever niet in het centrum zien opduiken. Ook wordt het kernwinkelgebied uitgebreid en moeten de shoppingstraten er uitnodigender bijliggen.
 2. VTI Roeselare naar WK voor telegeleide autootjes op waterstof: “Plaats in de top tien is zeker haalbaar”
  Roeselare

  VTI Roeselare naar WK voor telegelei­de autootjes op waterstof: “Plaats in de top tien is zeker haalbaar”

  Vier jaar geleden wisten ze de dertiende plek te pakken, maar nu gaat het VTI Roeselare voor een plek in de top tien op het wereldkampioenschap voor telegeleide wagentjes op waterstof. Vier vijfdejaarsleerlingen verdedigen begin juni de Belgische driekleur in het Nederlandse Aken. “Met ons geheim wapen zouden we wel eens hoog kunnen eindigen”, zeggen ze strijdvaardig.