Jacques Viaene en Jean-Marie Lermyte met het boek 'De Geschiedenis van Kachtem'. De foto is genomen op dezelfde plaats die op de cover van het boek prijkt. Op de achtergrond staat nog hetzelfde huis als toen, aan het begin van de 20ste eeuw.
Volledig scherm
Jacques Viaene en Jean-Marie Lermyte met het boek 'De Geschiedenis van Kachtem'. De foto is genomen op dezelfde plaats die op de cover van het boek prijkt. Op de achtergrond staat nog hetzelfde huis als toen, aan het begin van de 20ste eeuw. © Joke Couvreur

Drieluik compleet: duo schrijft nu ook naslagwerk over deelgemeente Kachtem: “Boek vol mijlpalen, historische figuren en allerlei weetjes”

Een jaar nadat ‘Geschiedenis van Emelgem’ werd uitgebracht en 34 jaar nadat die van Izegem te boek werd gesteld is nu ook de historiek van Kachtem in een lijvige meelezer samengevat. Je ontdekt er niet alleen belangrijke mijlpalen en volksfiguren uit de deelgemeente, maar ook weetjes over het oorlogsverleden en de roots van Kachtem Ommegang.

0 reacties

 1. Tip voor de paasvakantie! Maak de coolste selfie of het hipste TikTok-filmpje in Roeselare
  PREMIUM
  Roeselare

  Tip voor de paasvakan­tie! Maak de coolste selfie of het hipste Tik­Tok-film­pje in Roeselare

  Ook kinderen of tieners in huis die helemaal gek zijn van TikTok en Instagram? Dan moet je dezer dagen in Roeselare zijn. De Rodenbachstad maakte werk van de Instaroute #VANRSL die je samen met je bubbel de kans geeft om de leukste selfies te maken bij verschillende buiteninstallaties, vitrines, muurschilderingen en speelelementen. Als klap op de vuurpijl koppelden ze hier nu een TikTok-tour aan.
 2. Handtekeningen zijn gezet, Franse investeerders willen zo snel mogelijk naar profreeksen promoveren met FC Mandel United
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Handteke­nin­gen zijn gezet, Franse investeer­ders willen zo snel mogelijk naar profreek­sen promoveren met FC Mandel United

  Wat al enkele maanden een publiek geheim was, is nu officieel bekendgemaakt: FC Mandel United krijgt een serieuze financiële injectie. Franse investeerders willen met de Izegemse eerstenationaler zo snel mogelijk de weg van het profvoetbal inslaan. Strive Football Group heeft immers een overeenkomst ondertekend en wordt zo hoofdaandeelhouder van de club.
 3. Opknapbeurt voor Lostraat, Heirentstraat, Landegemstraat en Vierschaarstraat
  Meulebeke

  Opknap­beurt voor Lostraat, Heirent­straat, Landegem­straat en Vier­schaarstraat

  Het Meulebeekse gemeentebestuur maakt de komende weken werk van enkele herstellingen aan landelijke wegen. Normaliter moesten de Lostraat en de Heirentstraat zelfs vorige week al geasfalteerd zijn. Maar omdat de voorbereidende werken nog niet afgerond waren, is de asfaltering uitgesteld. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zal er nu geasfalteerd worden op maandag 12 en dinsdag 13 april. Op die dagen wordt ook de Landegemstraat afgefreesd en geasfalteerd. Op maandag 12 april starten er eveneens herstellingswerken in de Vierschaarstraat. De slechte gedeeltes van de weg worden afgefreesd en voorzien van nieuwe asfalt. Ter hoogte van huisnummer 1 worden er goten aangelegd.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!