Brouwmeester Hans Mehuys, marketingman Frederic Boulez en Michèle Vanhonsebrouck bij de nieuwe Nitro-bieren, die nu al in de Bierboetiek van de brouwerij te koop zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Brouwmeester Hans Mehuys, marketingman Frederic Boulez en Michèle Vanhonsebrouck bij de nieuwe Nitro-bieren, die nu al in de Bierboetiek van de brouwerij te koop zijn. © vdi

“Drie keer schudden en je krijgt de perfecte schuimkraag”: West-Vlaamse brouwerij Vanhonsebrouck verkoopt in VS succesvolle 'stikstofbieren' nu ook in ons land

IzegemAcht bieren van brouwerij Vanhonsebrouck die enkel voor de Amerikaanse markt bedoeld waren, worden nu verdeeld in ons land. Het gaat om bieren op basis van stikstof in plaats van koolzuur in blik. De voordelen? “De smaak wordt beter behouden, de schuimkraag is dikker en je kan deze biertjes makkelijker verteren”, zegt Frederic Boulez van de brouwerij.

 1. Izegemse kunstenaars stellen in Ingelmunster tentoon
  Izegem/Ingelmunster

  Izegemse kunste­naars stellen in Ingelmun­ster tentoon

  De werkgroep beeldende kunst uit Izegem organiseert jaarlijks een uitwisselingstentoonstelling met werken van kunstenaars uit een andere stad of gemeente. Vorig jaar stelden Ingelmunsterse artiesten hun werken tentoon in Izegem, nu is het de beurt aan de kunstenaars uit Izegem om hun kunst in Ingelmunster te exposeren. “Door corona moesten we deze tentoonstelling uitstellen. Ik ben dan ook blij dat het eindelijk zover is”, zegt cultuurschepen Jean-Pierre Deven. “Deze uitwisseling van kunstenaars uit de buurt is het levende bewijs dat onze regio over zoveel talent beschikt dat verder zoeken geen zin heeft. Ik roep daarom iedereen op om zeker eens langs te komen om de kunstwerken van de veertien artiesten te bekijken.” Deelnemers zijn Karlos Van Steenkiste, Ronny Pattijn, Antoon Mistiaen, San Oosterlynck, Bernard Dejonckheere, Marleen Moerman, Kichou Lycke, Luc Verlinde, Renata Blondeel, Jan Tousseyn, Magda Bonte, Marina Bruyn, Myriam Leenknecht en Greta Sabbe. Kunstliefhebbers kunnen de werken bewonderen in de Ingelmunsterse bibliotheek van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april. Dit op dinsdag van 15.30 tot 19 uur, op woensdag van 9 tot 12 en van 14 tot 19 uur, op donderdag van 15.30 tot 19 uur, op vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur. Op zondag 18 en 25 april is er een speciale opening tussen 14 en 18 uur.
 1. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?

 2. Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"
  Play

  Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"