Brouwmeester Hans Mehuys, marketingman Frederic Boulez en Michèle Vanhonsebrouck bij de nieuwe Nitro-bieren, die nu al in de Bierboetiek van de brouwerij te koop zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Brouwmeester Hans Mehuys, marketingman Frederic Boulez en Michèle Vanhonsebrouck bij de nieuwe Nitro-bieren, die nu al in de Bierboetiek van de brouwerij te koop zijn. © vdi

“Drie keer schudden en je krijgt de perfecte schuimkraag”: West-Vlaamse brouwerij Vanhonsebrouck verkoopt in VS succesvolle 'stikstofbieren' nu ook in ons land

IzegemAcht bieren van brouwerij Vanhonsebrouck die enkel voor de Amerikaanse markt bedoeld waren, worden nu verdeeld in ons land. Het gaat om bieren op basis van stikstof in plaats van koolzuur in blik. De voordelen? “De smaak wordt beter behouden, de schuimkraag is dikker en je kan deze biertjes makkelijker verteren”, zegt Frederic Boulez van de brouwerij.

 1. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

  Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

  In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.
 1. Tweesterrenrestaurant Boury wordt tijdelijk foodbar om terras te kunnen openen: “Eenvoudigere gerechtjes, maar bereid met topproducten”
  Roeselare

  Tweester­ren­res­tau­rant Boury wordt tijdelijk foodbar om terras te kunnen openen: “Eenvoudi­ge­re gerechtjes, maar bereid met topproduc­ten”

  Blij was het team van tweesterrenrestaurant Boury niet toen het Overlegcomité woensdag aankondigde dat de terrassen wellicht op 8 mei open mogen. Topgastronomie brengen in de buitenlucht is dan ook allesbehalve een evidentie. Maar opnieuw toont de ploeg van chef Tim Boury zich flexibel. Met ‘Boury by The Garden’ dokteren ze een nieuw concept uit dat het voor het toprestaurant toch haalbaar moet maken om gasten te ontvangen.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee