Kattenasiel 't Kattenkwaad krijgt subsidies.
Volledig scherm
Kattenasiel 't Kattenkwaad krijgt subsidies. © rv

Dierenasiel 't Kattenkwaad krijgt Vlaamse subsidies

IzegemDankzij Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) kunnen Vlaamse dierenasielen voor het eerst rekenen op structurele steun. Weyts voorziet dit jaar daarvoor 1,2 miljoen euro. “Dierenasielen kunnen zo rekenen op een vast steunbedrag en bijkomende ondersteuning die varieert naargelang de opvangcapaciteit van het dierenasiel. In Izegem geniet kattenasiel ’t Kattenkwaad op die manier van 3.397,95 euro extra ondersteuning”, reageert schepen van Dierenwelzijn Lisbet Bogaert (N-VA) tevreden.

 1. Geert (53) voltooit unieke reeks en loopt marathon in élk land van de Europese Unie: “Laatste kilometers met familie afgelegd”
  PREMIUM
  Roeselare

  Geert (53) voltooit unieke reeks en loopt marathon in élk land van de Europese Unie: “Laatste kilometers met familie afgelegd”

  Met het voltooien van de marathon van Brussel is Roeselarenaar Geert Malysse er zondag in geslaagd een huzarenstukje af te werken dat tien jaar in de maak was. Met dat slotakkoord in onze hoofdstad als kers op de taart heeft hij een marathon gelopen in élk land van de Europe Unie. Zijn actie, die bekend stond als de Euro City Run, levert een mooi bedrag op voor het goede doel.
 2. Maximus duikt studio in met drummer G. Love & Special Sauce: “Eén demo was voldoende om hem te overtuigen”
  PREMIUM
  Ardooie

  Maximus duikt studio in met drummer G. Love & Special Sauce: “Eén demo was voldoende om hem te overtuigen”

  Yannick Uyttenhove (45) heeft een grote vis beet. Met één demo wist de Ardooienaar, die optreedt onder de artiestennaam Maximus, de Amerikaanse topdrummer Jeffrey Clemens te overtuigen om samen de studio in te duiken. Clemens is onder meer gekend als drummer van G. Love & Special Sauce en zal samen met Yannick ook drie drum clinics geven in België en Nederland. “Ik blijf nuchter, maar de connecties van die man doen me toch wel dromen”, aldus Yannick.