De Batjes in Izegem gaan dit jaar alvast niet door.
Volledig scherm
De Batjes in Izegem gaan dit jaar alvast niet door. © Henk Deleu

Corona trekt streep door Izegemse Batjes, Roeselare wacht af

Wat al langer in de lucht hing, is woensdagavond ook door de Nationale Veiligheidsraad bevestigd: grote evenementen mogen tot eind augustus niet plaatsvinden en dat heeft ook gevolgen voor onze regio. De Izegemse Batjes gaan alvast niet door. Andere organisatoren wachten nog even af. Eerstdaags bekijken de organisatoren of ook de Roeselaarse Batjes, de Europafeesten in Tielt, Zotte Maandag in Pittem en de Berenfeesten in Meulebeke mogen plaatsvinden of niet.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'