In Izegem werd vorig jaar veertig procent minder inkomsten uit parkeerautomaten gehaald. Daar tegenover staat dat inkomsten door parkeerboetes in de betalende en blauwe zone met respectievelijk 14 en 68 procent stegen. In totaal werd 8,3 procent minder geld geïnd dan het jaar er voor.
Volledig scherm
In Izegem werd vorig jaar veertig procent minder inkomsten uit parkeerautomaten gehaald. Daar tegenover staat dat inkomsten door parkeerboetes in de betalende en blauwe zone met respectievelijk 14 en 68 procent stegen. In totaal werd 8,3 procent minder geld geïnd dan het jaar er voor. © VDI

Corona kost Izegem parkeerinkomsten, wél meer boetes in uitgebreide blauwe zone

IzegemDe coronacrisis heeft een beperkte impact gehad op de inkomsten uit het parkeren in Izegem. Die daalden tussen februari 2020 en januari 2021 met 8,3 procent in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor. Tijdens de eerste lockdown werden geen boetes geïnd en dat is te zien in de cijfers. Daar tegenover staat dat er meer boetes in blauwe zones werden uitgeschreven, al komt dat onder andere omdat die is uitgebreid.