Aannemersbedrijf Maeyaert wil verhuizen naar die site MTI in Izegem. De vergunningsaanvraag stuit echter op protest van buren. Zij vrezen verkeers-, geluids- en stofhinder.
Volledig scherm
Aannemersbedrijf Maeyaert wil verhuizen naar die site MTI in Izegem. De vergunningsaanvraag stuit echter op protest van buren. Zij vrezen verkeers-, geluids- en stofhinder. © vdi

Buren vrezen verkeers- en geluidshinder bij verhuis aannemersbedrijf naar Izegem

Izegem/OekeneDe vergunningsaanvraag van aannemersbedrijf Maeyaert uit Oekene voor een verhuis naar een terrein in de Mandelstraat in Izegem zorgt bij veel ongerustheid bij de buren. Zij vrezen niet alleen geluids- en stofhinder, maar ook een toename van zwaar verkeer. Ook Prizma-basisschool Heilig-Hart uitte al zijn bezorgdheid. De zaakvoerder sust en belooft de nodige maatregelen te nemen om hinder te vermijden.

 1. Van de Bouwbeurs Roeselare tot prins carnaval in Menen en Moorsele: onze vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van de Bouwbeurs Roeselare tot prins carnaval in Menen en Moorsele: onze vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  Volgens de weersvoorspellingen wordt het zacht winterweer in het weekend van 4 en 5 februari. Ideaal dus om er even op uit te trekken, bijvoorbeeld te gaan wandelen in Gits of een winterterras in Slypskapelle op te zoeken. Wie bouw- of verbouwplannen heeft wordt verwacht in Roeselare Expo. Het Patersdreef Indoor festival in Tielt is het eerste festival van het nieuwe jaar maar voor de organisatoren ook meteen het laatste. En de carnavalisten gaan dit weekend uit de bol.
 2. MIJN STAD. Cultuurhuis De Leest-diensthoofd en bezige bij Geerwin Vandekerckhove: “Artiesten zijn altijd lovend over een bezoekje aan Izegem”
  PREMIUM
  Izegem

  MIJN STAD. Cultuur­huis De Leest-dienst­hoofd en bezige bij Geerwin Vandekerck­ho­ve: “Artiesten zijn altijd lovend over een bezoekje aan Izegem”

  Geen beziger bij dan Geerwin Vandekerckhove (54). Programmeert en coördineert het diensthoofd van cultuurhuis De Leest geen nieuwe voorstellingen en optredens, dan maakt hij graag zelf een streepje muziek (door de jaren heen met de Chop Choy Shaggies, Vanelle of Waar is Ken?) of is hij bezig met een ander creatief project. Om al die gecontroleerde chaos tegen te gaan, maakt hij graag rustgevende wandelingen in eigen streek. Hoe, wat en waar, dat ontdek je hieronder.