Jef Pirens in zijn brouwerij d'Oude Maalderij.
Volledig scherm
Jef Pirens in zijn brouwerij d'Oude Maalderij. © Maxime Petit

Brouwerij d’Oude Maalderij gunt blik achter de schermen tijdens Open Producentendag

EmelgemDe Vlaamse overheid organiseert op zaterdag 23 en zondag 24 oktober onder de noemer Flanders Food Festival een Open Producentendag. In onze regio gooit brouwerij d’Oude Maalderij zijn deuren open en kun je er terecht voor een gratis rondleiding.

 1. Onzekere tijden, maar Labadoux gaat voor driedaags festival in mei: “Het is inderdaad afwachten, maar we gaan voluit, iedereen heeft het nodig”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Onzekere tijden, maar Labadoux gaat voor driedaags festival in mei: “Het is inderdaad afwachten, maar we gaan voluit, iedereen heeft het nodig”

  Na twee coronaversies hoopt de organisatie van Labadoux om dit jaar opnieuw een volwaardig festival te kunnen organiseren in Ingelmunster. De voorbereidingen voor een driedaags muziekfestijn op 6,7 en 8 mei zijn gestart, de eerste namen van de line-up werden tijdens het weekend zelfs al de wijde wereld ingestuurd en ook de ticketverkoop is opgestart. “We gaan voluit voor een driedaagse, iedereen heeft er nood aan. Maar het is afwachten in hoeverre dit effectief zal kunnen”, aldus organisator Carl Windels.
 2. 18 maanden cel voor Noord-Franse drugskoeriers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”
  Roeselare

  18 maanden cel voor Noord-Fran­se drugskoe­riers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”

  Drie jonge Noord-Franse drugskoeriers uit de streek van Tourcoing zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en boetes van 1.600 tot 16.000 euro voor het binnensmokkelen van cocaïne en heroïne in ons land. Ze konden telkens in Roeselare gevat worden. “Een kwalijk fenomeen dat een halt toegeroepen moet worden. Het is een echte plaag”, vindt Kortrijks afdelingsprocureur Vincent Remy.