Archiefschepen Kurt Himpe (N-VA) en postoverste Johan Dermaut van de Izegemse brandweer met enkele van de historische documenten die aan het stadsarchief worden geschonken.
Volledig scherm
Archiefschepen Kurt Himpe (N-VA) en postoverste Johan Dermaut van de Izegemse brandweer met enkele van de historische documenten die aan het stadsarchief worden geschonken. © vdi


Izegemse brandweer ontdekt historische documenten in oude kast en schenkt ze aan stadsarchief

IzegemIn de kelders van de Izegemse brandweerpost blijken heel wat waardevolle historische archiefstukken te liggen. “Van onschatbare waarde en daarom zullen ze naar het stadsarchief overgebracht worden”, zegt archiefschepen Kurt Himpe.

 1. BINNENKIJKEN. Hoogste restaurant van Roeselare staat te koop: panoramisch zicht over regio vanop twaalfde verdieping
  PREMIUM
  Roeselare

  BINNENKIJ­KEN. Hoogste restaurant van Roeselare staat te koop: panora­misch zicht over regio vanop twaalfde verdieping

  Al sinds 1964 kun je gastronomisch dineren en tegelijk genieten van een panoramisch zicht over Roeselare en de wijde omgeving op de twaalfde verdieping van residentie Orchidee. Toen uitbaters Kris Blouwe en Nancy Dutry vorig jaar besloten hun restaurant Orchidee te verhuizen, besloot de eigenaar de unieke locatie te verkopen. “Bij helder weer zie je zelfs de Kemmelberg liggen”, zegt Maxim Roelens, zaakvoerder van Bricx Vastgoed.
 2. Rapper Jordy en producer Bram lanceren hiphopplaat ‘Recht ut Rwosbeke’: “Muzikale ode aan ons thuisdorp”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Rapper Jordy en producer Bram lanceren hiphop­plaat ‘Recht ut Rwosbeke’: “Muzikale ode aan ons thuisdorp”

  Wie dacht dat de heren van ’t Hof van Commerce de enige zijn die hun bakermat al rappend de hemel in prijzen, peist ipnieuw. Oostrozebekenaar Jordy ‘MC TV’ Verhulst (22) hanteert op single ‘Zevenentachtigtachtig’ ook het West-Vlaams om zijn thuisgemeente te omschrijven. Samen met producer Bram ‘Sukee’ Devos (23) heeft hij nu een EP met meer lokaal moois uit. Op 1 juli geven ze hun eerste optreden.