Gerard Vervaecke aan de bolletra in zaal ISO, die verdwijnt zodra de zaal gesloopt wordt.
Volledig scherm
Gerard Vervaecke aan de bolletra in zaal ISO, die verdwijnt zodra de zaal gesloopt wordt. © Foto Deleu

Bolderclub zoekt door afbraak zaal ISO na 48 jaar nieuwe stek: “Oude volkssport mag niet verloren gaan”

IzegemDe ISO Bolders uit Izegem moeten binnenkort niet alleen op zoek naar een nieuwe naam, maar ook een nieuwe locatie. De club specialiseert zich in het trabolspel, een oude volkssport die al 45 jaar beoefend wordt in hun bolletra in zaal ISO. Die ruimt volgend jaar echter plaats voor een nieuwe evenementenhal en dus moeten ook de bolders op zoek naar nieuw onderdak.

 1. Drugsverslaafde doodrijdster Hendrik (84) blinkt uit door afwezigheid op proces voor politierechtbank: “Onbegrijpelijk en totaal respectloos”
  Roeselare/Izegem

  Drugsver­slaaf­de doodrijd­ster Hendrik (84) blinkt uit door afwezig­heid op proces voor politie­recht­bank: “Onbegrij­pe­lijk en totaal respect­loos”

  “De onverschilligheid druipt er vanaf.” Weduwe Monique Mestdagh uit Izegem en haar advocaat Kurt Vanthuyne waren vrijdag verbouwereerd na het proces voor de politierechtbank in Kortrijk tegen een 32-jarige vrouw uit Roeselare. Zij reed op 24 september 2020 onder invloed van drugs Moniques fietsende echtgenoot Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem dood in Roeselare. Ze deed dat onder invloed van drugs in een auto zonder keuring of verzekering en zonder rijbewijs. Op haar proces daagde ze niet eens op.
 2. Ramses II gooit na ruim dertig jaar de handdoek, door corona: “Een overnemer? Niemand staat nu te springen om nachtcafé te openen”
  PREMIUM
  Izegem

  Ramses II gooit na ruim dertig jaar de handdoek, door corona: “Een overnemer? Niemand staat nu te springen om nachtcafé te openen”

  Het in Izegem en omstreken bekende jongerencafé Ramses II sluit na ruim dertig jaar de deuren. De coronacrisis deed het nachtcafé de das om. Vanaf 27 juni mogen horecazaken open blijven tot 1 uur ‘s nachts, maar voor wie leeft voor het nachtleven is dat te vroeg. “Wie de zaak kent, weet dat je hier niet zomaar een dagcafé van maakt”, zegt uitbater Sebastien Vanwynsberghe (40).