Vanaf 21 juni is er geen mondmaskerplicht meer in Izegem.
Volledig scherm
Vanaf 21 juni is er geen mondmaskerplicht meer in Izegem. © Gregory Van Gansen / Photo News

Binnenkort geen mondmaskerplicht meer in stadscentrum Izegem

IzegemOp maandag 21 juni wordt de mondmaskerzone in het kernwinkelgebied van Izegem opgeheven. “De cijfers rond besmettingen, ziekenhuisopnames en het aantal vaccinaties evolueren in Izegem bijzonder gunstig. De mondmaskerzone wordt daardoor stilaan overbodig", meent burgemeester Bert Maertens (N-VA).

 1. Gauthier Van Rijckeghem is een van de toppers in West-Vlaanderen: “Dubbelspel is voor mij puur fun”
  TENNIS

  Gauthier Van Rijckeghem is een van de toppers in West-Vlaanderen: “Dubbelspel is voor mij puur fun”

  Voor wie geregeld een dubbeltoernooitje meepikt, zal de naam Gauthier Van Rijckeghem zeker vertrouwd in de oren klinken. Het voorbije decennium groeide de 25-jarige Izegemnaar uit tot één van de absolute dubbeltoppers van ons gewest. Daarnaast is Van Rijckeghem ook een veel gevraagd wedstrijdleider. Momenteel is hij aan de slag in het sterk bezette dubbeltoernooi van TC Alexander.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.