Filip en Jan met het boek 'Van 130 naar…0 kilometer per uur in één cruciale seconde' bij hun B&B in het Italiaanse Umbrië.
Volledig scherm
Filip en Jan met het boek 'Van 130 naar…0 kilometer per uur in één cruciale seconde' bij hun B&B in het Italiaanse Umbrië. © rv

B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalidatie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”

Harelbeke / IzegemJan Vandorpe uit Harelbeke en zijn partner Filip Van Branteghem uit Izegem baten al elf jaar een B&B in Umbrië uit. Daar beleven ze hun Italiaanse droom, al werd die in 2015 wel abrupt verstoord toen Jan een zware hartaanval kreeg. Een transplantatie en lange revalidatie volgde. Om alles een plaats te geven, schreef het koppel alles neer in het boek ‘Van 130 kilometer per uur naar…0 in één cruciale seconde’, dat al aan zijn derde druk toe is.

  1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
    Jobat.be

    Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

    De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.