Filip en Jan met het boek 'Van 130 naar…0 kilometer per uur in één cruciale seconde' bij hun B&B in het Italiaanse Umbrië.
Volledig scherm
Filip en Jan met het boek 'Van 130 naar…0 kilometer per uur in één cruciale seconde' bij hun B&B in het Italiaanse Umbrië. © rv

B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalidatie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”

Harelbeke / IzegemJan Vandorpe uit Harelbeke en zijn partner Filip Van Branteghem uit Izegem baten al elf jaar een B&B in Umbrië uit. Daar beleven ze hun Italiaanse droom, al werd die in 2015 wel abrupt verstoord toen Jan een zware hartaanval kreeg. Een transplantatie en lange revalidatie volgde. Om alles een plaats te geven, schreef het koppel alles neer in het boek ‘Van 130 kilometer per uur naar…0 in één cruciale seconde’, dat al aan zijn derde druk toe is.

 1. N-VA hekelt 429.000 euro voor behoud van groenzone aan site Nelca: “Een waanzinnig bedrag voor zo’n klein stuk grond”
  PREMIUM
  Lendelede

  N-VA hekelt 429.000 euro voor behoud van groenzone aan site Nelca: “Een waanzinnig bedrag voor zo’n klein stuk grond”

  De gemeente Lendelede wil een stuk grasland van 3.100 m² aan de voorkant van site Nelca aankopen zodat het ook in de toekomst een groenzone voor alle inwoners kan blijven. Oppositiepartij N-VA hekelt echter dat het prijskaartje een fikse 429.000 euro bedraagt. “Dit is het type voorbeeld van steekvlampolitiek en een ontstellend gebrek aan voortschrijdend inzicht”, aldus raadslid Marnic Vandenbroucke. “Het gaat nu eenmaal om bouwgrond en die staat duurder”, klinkt het bij de gemeente.
 1. Winkel Koerse ook met boerenpaarden, vier gasten in de dubbelsulky en het eerste leerjaar dat loopt met zelfgemaakte paardjes
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Winkel Koerse ook met boerenpaar­den, vier gasten in de dubbelsul­ky en het eerste leerjaar dat loopt met zelfgemaak­te paardjes

  De weersvoorspellingen voor dinsdagnamiddag Winkel Koerse zijn gunstig. Vorig jaar regende het en werd het zand op het parcours in de Gullegemsestraat modder. Ondertussen ging de jury op zoek naar de mooist versierde wijk of straat. Er zijn weer veertig deelnemers. De punten lagen ook dit jaar zeer dicht bij elkaar. Er werd dit jaar gekeurd naar drie criteria: creativiteit, originaliteit en samenwerking.
 2. Kloenstappers organiseren Pompoentjeswandeltocht
  Rumbeke

  Kloenstap­pers organise­ren Pompoent­jes­wan­del­tocht

  Wandelclub De Kloenstappers organiseren op zondag 9 oktober samen met Wandelsport Vlaanderen de tweede editie van hun nationale Pompoentjeswandeltocht. De opbrengst gaat naar vzw Kloen die zich inzet voor de glimlach op het gezicht van het zieke kind. Tussen 7 en 15 uur kan je starten voor een tocht van 6, 12, 18 of 24 kilometer. Dit bij Triporteur BOMBrewery langs de Armoedestraat in Rumbeke. Deelnemen kost 1,50 euro voor leden en 3 euro voor niet-leden.