Jonas Mallisse (links) lanceert voedselverspillingsapp Too Good To Go dinsdag in de Verenigde Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Mallisse (links) lanceert voedselverspillingsapp Too Good To Go dinsdag in de Verenigde Staten. © rv

Belg leert Amerikanen hoe je minder voedsel moet verspillen: Jonas Mallisse lanceert vandaag app Too Good To Go in New York

IZEGEM/GENTLiefst 1.168.385 Belgen hebben de voorbije 2,5 jaar 2.848.190 maaltijden van de vuilnisbak gered via de voedselverspillingsapp Too Good To Go. In ons land sloten intussen 3.478 restaurants, cafés, supermarkten en andere handelaars aan voor het project van West-Vlaming Jonas Mallisse (29). Wat ontstond aan de keukentafel, mag de naar Gent uitgeweken Izegemnaar vandaag uitrollen in de VS. Niet toevallig op de eerste Internationale Dag tegen Voedselverspilling, lanceert hij vanuit New York de app ook bij de Amerikanen. Een uitdaging van jewelste, in een land waar liefst veertig procent van het eten weggegooid wordt.

  1. Opnieuw sterke stijging aantal coronapatiënten AZ Delta in enkele dagen tijd: 115 patiënten in drie campussen
    ROESELARE / MENEN / TORHOUT

    Opnieuw sterke stijging aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta in enkele dagen tijd: 115 patiënten in drie campussen

    In het AZ Delta is het aantal opgenomen coronapatiënten opgelopen tot 115. Daarvan liggen 13 patiënten op intensieve zorgen. De stijging van het aantal patiënten gaat erg snel, vorige week donderdag ging het nog om 67 patiënten, op 15 oktober waren het er nog maar amper 26. “Volg strikt de maatregelen na, er is geen ruimte meer om de kantjes er af te lopen”, stelt longarts Ingel Demedts van het AZ Delta in een open brief.