Een voorbeeld van een marktdag.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een marktdag. © ANP / EPA

Avondmarkt op Izegemse Grote Markt

IzegemOp vrijdag 13 mei is er vanaf 17 uur uitzonderlijk een avondmarkt op de Grote Markt.

 1. Stadsdiensten knijpen er even tussenuit
  Roeselare

  Stadsdien­sten knijpen er even tussenuit

  Alle Roeselaarse stadsdiensten zijn ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap gesloten op maandag 11 juli. Ook op donderdag 21 juli, Nationale feestdag, zijn alle stadsdiensten gesloten. Bovendien maken de stadsdiensten, inclusief het Welzijnshuis, de brug en zijn ze dus ook op vrijdag 22 juli gesloten. De recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur nemen geen brugdagen en zijn op beide dagen open voor het publiek. KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er iedere zomerdag terecht voor een bezoekje.
 2. Floris Boccanegra wil 1.000 kilo ijs naar verdwenen Ijslandse gletsjer dragen: “De schuld die ik heb aan de natuur door naar Ijsland te vliegen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Floris Boccanegra wil 1.000 kilo ijs naar verdwenen Ijslandse gletsjer dragen: “De schuld die ik heb aan de natuur door naar Ijsland te vliegen”

  Kunstenaar Floris Boccanegra (33) wil in september 1.000 kilogram ijs terugplaatsen op de plek van de eerste door de klimaatverandering verdwenen Ijslandse gletsjer. Dat is de hoeveelheid ijs die hij indirect laat smelten door naar het land van ijs en vuur te vliegen. Met deze kunstperformance pleit Floris niet alleen voor beleids- en wetswijzigingen voor vervuilende industrieën. “Ook kaart ik de misleidende praktijk aan waarbij vervuilende bedrijven proberen om de aandacht van hun eigen ecologische impact af te leiden door de burgers te wijzen op onze invloed en hoe wij beter kunnen doen. Dit zonder dat ze zelf echt werk maken van hun eigen impact die exponentieel groter is”, aldus de Roeselarenaar die een crowdfunding opstartte om zijn performance te financieren.