Een e-reader.
Volledig scherm
Een e-reader. © ANP XTRA

Al bijna 1.700 e-boeken in Izegemse bib uitgeleend

IzegemIn september vorig jaar stapte de bibliotheek in een nieuw e-boekenplatform in en dat slaat bijzonder goed aan in Izegem. “Sinds de instap registreerden we meer dan tweehonderd unieke bezoekers die tot nu toe al bijna 1.700 e-boeken uitleenden via het boekenplatform”, zegt schepen van bibliotheek Kurt Himpe.

 1. Senna (19) mag dansen bij Amerikaanse Tulsa Ballet: “Een maand audities gedaan in heel Europa en hier was ik zelf het minst tevreden van”
  PREMIUM

  Senna (19) mag dansen bij Amerikaan­se Tulsa Ballet: “Een maand audities gedaan in heel Europa en hier was ik zelf het minst tevreden van”

  Hij schitterde recent nog in The Greatest Dancer en deed al ervaring op aan prestigieuze balletscholen in Den Haag en Sint-Petersburg, maar daarmee is het dansverhaal van Senna Dewulf (19) nog lang niet uitverteld. De tiener heeft nu een contract beet bij het Tulsa Ballet, een Amerikaans gezelschap. Hij vertelt hoe hij geselecteerd raakte en wat hij er de voorbije maand allemaal voor moest doen.
  Izegem
 2. Van een traktaat bij aankoop tot goedkoper parkeren: Roeselare gaat voor een bruisend shoppingseizoen
  PREMIUM

  Van een traktaat bij aankoop tot goedkoper parkeren: Roeselare gaat voor een bruisend shopping­sei­zoen

  Samen met de handelaars en de horeca trapte stad Roeselare vrijdagavond het nieuwe shoppingseizoen af. Dat ging gepaard met de lancering van een gloednieuwe shoppingcampagne en tien ambitieuze acties om de winkelstraten meer dan ooit te laten bruisen. “We moeten blijven geloven in onszelf en tonen dat we er staan als winkelstad”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V) die ons in de Ooststraat uit de doeken deed hoe de stad ervoor wil zorgen dat Roeselare de naam als ‘stad met een hart voor winkelen’ mag blijven behouden.
  Roeselare
 3. Club Roeselare laat jeugd kennismaken met voetbal

  Club Roeselare laat jeugd kennisma­ken met voetbal

  Club Roeselare organiseert op 3 mei een initiatiedag voor toekomstige voetballertjes. Die kennismaking vindt plaats van 17.30 tot 19 uur in het Rodenbachstadion. Jongeren tussen 4 en 12 jaar krijgen er een deskundige training van jeugdtrainers zodat ze kunnen proeven van en hun eerste stapjes kunnen zetten in het voetbalwereldje. De ouders krijgen uitleg over de werking. Inschrijven via sg.clubroeselare@gmail.com of jeugd@clubroeselare.be.
  Roeselare