Veel Oekraïners ontvluchten het oorlogsgeweld in hun land.
Volledig scherm
Veel Oekraïners ontvluchten het oorlogsgeweld in hun land. © Photo News

Al 63 Izegemse gezinnen willen Oekraïense vluchtelingen opvangen: “We praten ook met eigenaars van leegstaande panden”

IzegemVia de campagne #Plekvrij hebben zich al 63 potentiële gastgezinnen uit Izegem aangemeld om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Het stadsbestuur bekijkt of het huurders van leegstaande panden kan overtuigen en overweegt indien nodig zelf woningen te huren.

 1. Postoverste Johan (56) geeft fakkel door aan Marc (51): “Mijn brandweerhelm heeft me naar soms heel pijnlijke gebeurtenissen geleid”

  Postover­ste Johan (56) geeft fakkel door aan Marc (51): “Mijn brandweer­helm heeft me naar soms heel pijnlijke gebeurte­nis­sen geleid”

  Zaal Meilief was zaterdag te klein voor de bevelsoverdracht in de brandweerpost Izegem. Met meer dan één kwinkslag nam Johan Dermaut afscheid als postoverste, Marc Reubens volgt hem op. “Ik kijk met dankbaarheid terug. Maar dat ik het zal missen, staat vast”, zegt Johan. “De kameraadschap, de fratsen die we uithaalden, de verbondenheid in soms moeilijke omstandigheden… Nooit zal ik het vergeten. Net als de nabesprekingen: de gewone maar ook de bijzondere.”
  Izegem
 2. Boomplantactie Bergmolenbos geannuleerd

  Boom­plantac­tie Bergmolen­bos geannu­leerd

  De boomplantactie die nu zondag 26 maart gepland was in het Rumbeekse Bergmolenbos, moet opnieuw worden afgelast. Dat werd beslist na een bezoek ter plaatse en op advies van het Agentschap Natuur en Bos. De staat van het terrein laat niet toe om op een kwalitatieve manier bomen aan te planten. Al wie zich inschreef voor de boomplantactie, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht per mail. Alle ouders die werden uitgenodigd om deel te nemen aan de aanplant van het geboortebos, zullen eventjes geduld moeten hebben. In het najaar worden zij opnieuw uitgenodigd om samen met de ouders van kindjes die nu geboren worden, een groter stuk grond te bebossen. Ook in het najaar werd de aanplant al eens geannuleerd omdat het terrein er veel te nat bijlag.
  Roeselare
 1. Oudercomité Tasscheschool rommelt

  Ouderco­mité Tassche­school rommelt

  Het oudercomité van de Tasscheschool in Ardooie organiseert op zaterdag 13 mei opnieuw hun vertrouwde rommelmarkt in de buurt van de Krommestraat. Inschrijven kan nu al via 0456/16.51.01of per mail aan oudercomitedetassche@outlook.be. Deelnemen kost 5 euro voor een stand van vier lopende meter. Betalen doe je per overschrijving aan BE05 9731 7057 8675. De dag zelf worden gezellige drank- en eetstandjes voorzien en ook voor de kinderen wordt werk gemaakt van leuke attracties.
  Ardooie
 2. Club Roeselare laat jeugd kennismaken met voetbal

  Club Roeselare laat jeugd kennisma­ken met voetbal

  Club Roeselare organiseert op woensdag 3 mei hun initiatiedag voor toekomstige voetballertjes. Die kennismaking vindt plaats van 17.30 tot 19 uur in het Rodenbachstadion.Iedere ingeschrevene tussen 4 en 12 jaar krijgt er een deskundige training van Club’s jeugdtrainers zodat ze echt kunnen proeven van en hun eerste stapjes kunnen zetten in in het voetbalwereldje. De ouders krijgen gelijktijdig de nodige uitleg over de werking. Interesse? Inschrijven kan via sg.clubroeselare@gmail.com of jeugd@clubroeselare.be.
  Roeselare