An Neirynck is gescheiden en niet gescheiden tegelijk. Hier zien we ze met haar Braziliaanse huwelijksakte en de vertaling ervan. Op die akte staat dat ze gescheiden is. Maar volgens de Belgische staat is ze nog steeds getrouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
An Neirynck is gescheiden en niet gescheiden tegelijk. Hier zien we ze met haar Braziliaanse huwelijksakte en de vertaling ervan. Op die akte staat dat ze gescheiden is. Maar volgens de Belgische staat is ze nog steeds getrouwd. © Sam Vanacker

Al 22 jaar gescheiden maar volgens de staat nog getrouwd: “Ik kan geen huis kopen omdat mijn echtgenoot zogezegd ook moet tekenen”

Emelgem/BissegemAn Neirynck (47) zit met de handen in het haar. De vrouw heeft de kans om haar huisje te kopen in Emelgem, maar dat kan niet omdat ze daarvoor volgens de notaris de handtekening van haar man nodig heeft. Klein detail: ze is al 22 jaar gescheiden. “Het rechtzetten leek me een kleine moeite, maar blijkbaar vergiste ik me.”

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee