Zondagavond vond een steekpartij plaats in Izegem.
Volledig scherm
Zondagavond vond een steekpartij plaats in Izegem. © LSI / rv

Advocaat van dader steekpartij aan Rijksweg: “Hij had niet de bedoeling om te doden”

IzegemDe 47-jarige dader van de steekpartij zondagavond langs de Rijksweg in Izegem had niet de bedoeling om te doden. Dat laat de man via zijn advocaat weten. “Hij beseft ook dat hij veel te ver is gegaan”, zegt zijn advocaat Pieterjan Dens. Slachtoffer Dirk G. ligt nog altijd in het ziekenhuis maar is aan de beterhand.

 1. Bewoners ’t Venster verrassen buren met paaswensen
  Izegem

  Bewoners ’t Venster verrassen buren met paaswensen

  De bewoners van ’t Venster, waar volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel verblijven, kwamen maandagmiddag uit hun kot en lieten zich zien en horen in de Merelwijk. Op een ludieke manier maakten ze hun Paaswensen over aan de buren. “We hebben het met z’n allen gehad met corona”, vertelt contextbegeleider Vanessa Dermaut. “Al maanden blijven we in ons kot en konden we geen opendeur organiseren, moesten we de kerstmarkt afblazen, waren festiviteiten naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan geen optie,… Maar ondertussen zijn we binnen ‘t Venster allemaal gevaccineerd en dus wagen we ons toch eens naar buiten. Maar we blijven streng en nemen geen risico’s. We trekken er bijvoorbeeld op uit in bubbels van vier en blijven op afstand van onze buren.” De bewoners verrasten hun buren met volksliederen op accordeon, gedichtjes, een duet met The Voice-kandidate Lies Verhulst, versierden een rolstoelfiets, trokken hun meest carnavaleske outfit aan, … “Ze hebben hier enorm naar uitgekeken. Niet alleen om te tonen dat ze iets kunnen, maar zeker ook om iets terug te doen voor de wijk waar ’t Venster al zo lang thuis is.”
 2. Handtekeningen zijn gezet, Franse investeerders willen zo snel mogelijk naar profreeksen promoveren met FC Mandel United
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Handteke­nin­gen zijn gezet, Franse investeer­ders willen zo snel mogelijk naar profreek­sen promoveren met FC Mandel United

  Wat al enkele maanden een publiek geheim was, is nu officieel bekendgemaakt: FC Mandel United krijgt een serieuze financiële injectie. Franse investeerders willen met de Izegemse eerstenationaler zo snel mogelijk de weg van het profvoetbal inslaan. Strive Football Group heeft immers een overeenkomst ondertekend en wordt zo hoofdaandeelhouder van de club.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!