De Izibirds aan het Blauwhuis.
Volledig scherm
De Izibirds aan het Blauwhuis. © rv

200 Izibirds strijken dit weekend neer in de tuin van Kasteel Blauwhuis

IzegemOnder het motto ‘Geef hen vleugels’ sluit dit weekend de Izibird-actie af. Het initiatief van Rotaryclub Izegem en het Huis van het Kind wil kansarme kinderen makkelijker toegang geven tot jeugdverenigingen, sportclubs of de kunstacademie. 

 1. Arthur Devos (FC Mandel United): “Alles op alles zetten in twee laatste confrontaties voor Nieuwjaar”
  voetbal eerste nationale

  Arthur Devos (FC Mandel United): “Alles op alles zetten in twee laatste confronta­ties voor Nieuwjaar”

  Van een laagconjunctuur gesproken bij eerstenationaler FC Mandel United. De Izegemnaars kijken neer op een veelbetekende 0 op 21 en ook de trainerswissel bracht niet meteen het gewenste shockeffect. Onder de Fransman David Vignes leed Mandel United op Stayen tegen KVK Tienen een tweede nederlaag op rij. De Suikerjongens haalden het met 2-1-cijfers zodat Mandel United nu afgezonderd op de laatste plaats in eerste nationale prijkt.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.