Het Ventilus-project omvat een nieuwe hoogspanningslijn van 22 kilometer van Zedelgem richting Izegem.
Volledig scherm
Het Ventilus-project omvat een nieuwe hoogspanningslijn van 22 kilometer van Zedelgem richting Izegem. © ANP

2.700 handtekeningen tegen Ventilus-hoogspanningslijn

De plannen van de Vlaamse overheid en netbeheerder Elia om met het Ventilus-project een nieuwe hoogspanningslijn van 22 kilometer aan te leggen, botst op heel wat tegenstand. Het Vlaams Departement Omgeving maakte een eerste balans op. Daaruit blijkt dat 1.400 mensen een reactie indienden. Er kwamen ook 17 petities binnen, ondertekend door 2.700 mensen.

1 reactie

 • adrien beyls

  4 jaar geleden
  Als westvlaming moet ik in Antwerpen betalen om met mijn dieselke rond te rijden. Ik moet ook meehelpen betalen voor de overkapping tot glorie van de sinjoren. De heren uit het binnenland mogen hier ook meebetalen om die lelijke gedrochten te vermijden en de leidingen ondergronds aan te leggen.
 1. Vrijgesproken voor dierenmishandeling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”
  PREMIUM
  Izegem

  Vrijgespro­ken voor dierenmis­han­de­ling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”

  Hoewel hij voor dierenmishandeling nog vrijuit ging, kreeg Louis Verbist van slachthuis Verbist uit Izegem nu toch een zware boete voor gesjoemel met tienduizenden kilo’s vlees. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man en zijn bedrijf tot een boete van in totaal 400.000 euro. Bovendien verklaarde de rechter voor 95.740 euro aan vleesproducten verbeurd. Wat hield die fraude met de grote F nu precies in?